Οι δύο κύριοι διεκδικητές του φετινού τίτλου από το ξεκίνημα της σεζόν ήταν οι Lewis Hamilton και Sebastian Vettel. Η μάχη τους φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της, με τον Βρετανό να έχει προβάδισμα 59 βαθμών και όλα δείχνουν πως πολύ δύσκολα θα χάσει τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο. Αυτό είναι απόρροια της ατυχίας του Vettel, αλλά και της εκπληκτικής απόδοσης του Hamilton στο δεύτερο μισό, έχοντας κερδίσει τους τέσσερις από τους πέντε μέχρι στιγμής αγώνες.

Ο Fernando Alonso ρωτήθηκε για τη μάχη των δύο Πρωταθλητών, για την οποία δεν έχει έντονα συναισθήματα, αφού ο ίδιος δεν παίρνει μέρος. Παρ’ όλα αυτά, ο πιλότος της McLaren θεωρεί πως ο Hamilton αξίζει περισσότερο το πρωτάθλημα από τον Vettel, αφού θεωρεί ότι ο πρώην team-mate του έχει καλύτερη καριέρα και δε είναι σωστό να έχει ένα λιγότερο πρωτάθλημα από τον Seb.

Δεν έχεις κάποια ιδιαίτερα αισθήματα όταν δεν παλεύεις για το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως, όταν πάλευα για τον τίτλο κι έβλεπα τον Sebastian να κερδίζει, ίσως με πονούσε μερικές φορές, επειδή νιώθεις ότι εσύ το αξίζεις περισσότερο ή ότι είχες την πιθανότητα εδώ κι εκεί. Όταν δεν μάχεσαι γι’ αυτό, δεν είναι μεγάλο πράγμα. Δεν είσαι στη μάχη.

Από αυτή την άποψη, είμαι χαρούμενος που ο Lewis παίρνει τον τέταρτο τίτλο. Είναι παράξενο να βλέπεις τον Vettel να έχει τέσσερα πρωταθλήματα και τον Hamilton τρία· τώρα υπάρχει πολύ περισσότερη λογική. Πιστεύω ότι ο Lewis έχει καλύτερη αγωνιστική καριέρα.