Αλλάζει ο τρόπος των εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, σε πρωινή του συνέντευξη στη τηλεόραση του ANT1, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα προβλέπονται όλες οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα αφορούν κατά πρώτο λόγο τις εξετάσεις που πλέον θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που κυριαρχεί εδώ και χρόνια με τα «φακελάκια».

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Τέλος, όπως εκτίμησε ο κ. Μαυραγάνης με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...