Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Νίκος Μαυραγάνης, σε πρωινή του συνέντευξη στη τηλεόραση του ANT1, ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα στη Βουλή το νομοσχέδιο στο οποίο θα προβλέπονται όλες οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης.

Συγκεκριμένα, οι αλλαγές θα αφορούν κατά πρώτο λόγο τις εξετάσεις που πλέον θα γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο, καθώς θα δημιουργηθεί ένα control system, για τον έλεγχο της όλης διαδικασίας των εξετάσεων με στόχο ο εξεταστής να βρίσκεται σε απόσταση από τον εξεταζόμενο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο που κυριαρχεί εδώ και χρόνια με τα «φακελάκια».

Παράλληλα θα ελέγχεται ηλεκτρονικά και όλη η διαδικασία πριν τις εξετάσεις, σε ό,τι αφορά δηλαδή στα υποχρεωτικά μαθήματα που πρέπει να κάνει ο υποψήφιος για το δίπλωμα.

Τέλος, όπως εκτίμησε ο κ. Μαυραγάνης με την ψηφιοποίηση των σχολών οδήγησης θα υπάρχει αυστηρός έλεγχος των μαθημάτων για την πιστοποίηση των υποχρεωτικών ωρών διδασκαλίας μέσω συστήματος που θα ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευόμενων στον χώρο διδασκαλίας.

  • για τα φακελακια…πειτε οτι οποιος δωσει σε καποιον εξεταστη φακελακι θα εχει το διπλωμα του απευθειας……να δειτε πως θα αρχισουν να μιλανε ολοι οι εκπαιδευομενοι !!!!

  • Anestis Genk

    Ελπίζω να γίνουν και πιο οδηγοκεντρικές και σοβαρές οι εξετάσεις (και άρα και η εκπαίδευση) από τις τυπικές ή φακελοθηρικές διαδικασίες που είναι τώρα

  • τωρα το προσεξα … δεν βρηκατε ενα αλλο διπλωμα να βαλετε ;; γιατι βαλατε αυτουνου ;;;

  • carlover

    ..και για τα τέλη κυκλοφορίας είχαν σχέδιο για το 2018 επειδη στα τέλη του 2016 ειπαν δεν προλάβαιναν τα το μελετήσουν το θέμα οι άχρηστοι και δεν έκαναν τίποτα…. η καρέκλα, η ασχετοσύνη, η έλλειψη οποιασδήποτε γνώσης και σωστής πρωτοβουλίας μας κάνει να ζούμε στο μεσαίωνα… όσον αφορά τα διπλώματα ΑΝ κάνουν τέτοια κίνηση θα είναι θετική εξέλιξη που εχει αντίκτυπο στην ασφάλεια όλων να βγαίνουν σωστοί οδηγοί..όπως επίσης και να σταματήσει να κινείται το απίστευτο μαύρο, κατάμαυρο χρήμα για λαδώματα και όχι μόνο των σχολών οδηγών που σε πολλές περιπτώσεις θεωρούταν δεδομένο ότι αν δεν πληρώσεις, δίπλωμα δεν παίρνεις.