Μία από τις μεγαλύτερες μάχες της σεζόν δόθηκε χθες για τις κατατακτήριες του Μεξικανικού Grand Prix. Ο Max Verstappen βρέθηκε προσωρινά στην pole position, αλλά ο Sebastian Vettel, με έναν εκπληκτικό γύρο, πήρε την τέταρτη φετινή του pole position και την 50η στην καριέρα του. Ο Γερμανός θα προσπαθήσει να σπάσει το σερί των έξι αγώνων χωρίς νίκη, ελπίζοντας ότι και σήμερα θα έχει παρόμοια απόδοση.

Προκειμένου να φτάσει στην pole, έπρεπε να βγάλει όλη την απόδοση της SF70H στην πίστα, γνωρίζοντας ότι ο Verstappen θα αποτελέσει δύσκολο αντίπαλο. Στον τελευταίο του γύρο πίεσε τόσο πολύ, που παραλίγο να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου στις στροφές 5 και 6, αλλά τελικά το κακό δεν συνέβη, φτάνοντας με πολύ μεγάλη ικανοποίηση στην pole position.

Ήταν πολύ γρήγορος στο Q2, δεν ξέρω πού βρήκε τον χρόνο, έπρεπε να τεντωθούμε. Είναι δύσκολο εκεί έξω. Το υψόμετρο έχει επίδραση στην άσφαλτο, την κάνει γλιστερή, και μετά ήταν τέσσερα δέκατα ταχύτερος από όλους τους άλλους. Έτσι, σκέφτηκα πώς μπορούμε να το κάνουμε. Σκέφτηκα πως, αν είχα ένα καλό πρώτο κομμάτι, θα ήταν καλά, όμως είχα τη στιγμή μου στη στροφή 6. Σχεδόν έχασα το μονοθέσιο κι έπρεπε να κατεβάσω σε πρώτη ταχύτητα, αλλά τα έβγαλα πέρα χωρίς να χάσω χρόνο.

Μετά, μπόρεσα να πιέσω μέχρι το τέλος. Μόλις πέρασα τη γραμμή, ήξερα ότι θα πρέπει να ήταν κοντά, αλλά δεν ήξερα τι κάνουν οι άλλοι. Όταν άκουσα ότι ήταν αρκετός ο χρόνος, ήταν σαν να έγινε έκρηξη στο μονοθέσιο. Είχα την Παρασκευή μία έκρηξη με τον πυροσβεστήρα, αλλά αυτή ήταν η πραγματική.