Σε ακριβώς ένα μήνα ανοίγουν οι πύλες για τις δύο δημοσιογραφικές ημέρες της φετινής έκθεσης του Los Angeles, εκεί όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της ανοιχτής έκδοσης του BMW i8. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το i8 Roadster θα είναι το κεντρικό έκθεμα στο περίπτερο της γερμανικής εταιρίας, με το αυτοκίνητο να είναι βαμμένο σε ένα νέο χρώμα, το Electric Copper, ενώ θα φοράει και νέου σχεδιασμού ζάντες, κατασκευασμένες από carbon και αλουμίνιο, μειώνοντας έτσι το αναρτώμενο βάρος κατά 25%.

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι η αυξημένη απόδοση που θα έχει. Μηχανικά, το υβριδικό σύστημα δεν θα αλλάξει, και έτσι θα αποτελείται από έναν 1.500αρη τρικύλινδρο κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα, με την συνολική απόδοση να φημολογείται ότι θα αγγίξει τα 400 άλογα, με την ροπή να ανέρχεται στα 300 Nm.

Μαζί με την αυξημένη απόδοση, το BMW i8 Roadster θα διαθέτει και μια νέα μπαταρία, διπλάσιας χωρητικότητας. Έτσι, από τα 7,1 kWh της σημερινής, η νέα θα φτάνει περίπου 14 kWh. Μια αντίστοιχη αναβάθμιση αναμένεται να αποκτήσει μελλοντικά και το i3, με την μπαταρία των 22 kWh να μεγαλώνει στα 43,2 kWh.

Ακόμα, η BMW παράλληλα έχει βελτιώσει την ανάρτηση του μοντέλου, με την ηλεκτρικά ελεγχόμενη μαλακή οροφή να ανοιγοκλείνει σε 14 δευτ. με ταχύτητες μέχρι και 60 χλμ/ώρα. Τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί και έχουν δώσει την θέση τους σε έναν χώρο αποθήκευσης, με τα μπροστά καθίσματα να βελτιώνονται σε σχέση με αυτά του i8, προσφέροντας καλύτερη πλευρική στήριξη, περισσότερη άνεση, ενώ διαθέτουν και μνήμες.

Τέλος, η BMW έχει τοποθετήσει στο i8 Roadster τη νέα γενιά του iDrive και νέο πίνακα οργάνων.