Αυτές είναι οι πρώτες φωτογραφίες που αποκαλύπτουν πλήρως τον σχεδιασμό της νέας A-Class, με την Mercedes-Benz να την βγάζει στην αγορά στις αρχές του 2018. Το αυτοκίνητο με κωδική ονομασία W177, έχει εξελικτική σχεδίαση σε σχέση με την τωρινή γενιά, κεκλιμένη γραμμή οροφής, μεγαλύτερη πίσω κολόνα και νέα φωτιστικά σώματα. Στις φωτογραφίες βλέπουμε και την A-Class Sedan.

Η νέα γενιά της A-Class θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα της Mercedes, την MFA2, που θα αντικαταστήσει την MFA. Θα εξοπλίζεται με ενεργό cruise control, LED φωτιστικά σώματα, νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με touchpad αφής, head-up display και ημιαυτόνομα συστήματα οδήγησης, με το εσωτερικό της νέας A-Class να μοιάζει με αυτό των C-Class και E-Class.

Στόχος της Mercedes είναι να μειωθεί το βάρος του αυτοκινήτου κατά 50 κιλά, αυξάνοντας την ακαμψία. Το μεταξόνιο θα αυξηθεί κατά περίπου 2 εκατοστά, κάτι που θα μεταφραστεί σε περισσότερο χώρο για τους πίσω επιβάτες, ενώ θα διαθέτει περισσότερα συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, όπως το σύστημα Distronic Plus με Steering Assist.

Μηχανικά το αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, με την κορυφαία έκδοση A45 AMG να φορά τον νέο 2.0-λίτρο turbo κινητήρα απόδοσης 400+ ίππων. Επίσης αναμένεται και μια υβριδική έκδοση.