Όταν έχεις κατακτήσει τέσσερα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, δεν μπορείς να χαρακτηριστείς εύκολος αντίπαλος. Ο Lewis Hamilton είναι πλέον ο πιο επιτυχημένος οδηγός του grid, οδηγώντας αλάνθαστα στους περισσότερους αγώνες, βγάζοντας στην πίστα όλη την απόδοση του μονοθεσίου, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει ο Valtteri Bottas.

Ο Φινλανδός ήταν αρκετά σταθερός φέτος, ανεβαίνοντας έντεκα φορές στο βάθρο, χωρίς να μπορεί να ανταγωνιστεί τον team-mate του στα περισσότερα Grands Prix. Ο ίδιος παραδέχεται πως δεν είχε καταλάβει πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι ο Hamilton, αφού δούλεψε σκληρά όλη τη σεζόν, ενώ φέτος κατάλαβε τι τύπος είναι.

Πάντα ήξερα ότι είναι καλός οδηγός, αλλά ποτέ δεν ήξερα πώς δουλεύει. Δουλεύει σκληρά, περνά πολύ χρόνο με τα παιδιά, στα αγωνιστικά 3ήμερα, κι επισκέπτεται αρκετά το εργοστάσιο. Δεν τον γνώριζα πραγματικά σαν άτομο, ήταν μόνο αυτό που είχα δει απ’ έξω. Φέτος, έμαθα πόσο ωραίος τύπος είναι, ένας απλός άνθρωπος, όπως όλοι μας. Έχει καλούς τρόπους, καλό σεβασμό και δεν παίζει  κανένα παιχνίδι.

Είχα θέματα σε κάποιους αγώνες φέτος, ειδικά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, όπου είχαμε πίστες όπως το Spa, η Suzuka και η Μαλαισία, αυτές ήταν οι πίστες που δυσκολεύτηκα περισσότερο, όπου η άσφαλτος ήταν λίγο πιο σκληρή. Υπάρχουν πιο παρατεταμένες στροφές, περισσότερες γρήγορες στροφές, όπου βάζεις περισσότερη ενέργεια στα ελαστικά. Στην ομαλή άσφαλτο, μπορείς να οδηγήσεις διαφορετικά.

Το 2018 αναμένεται να είναι μια καλύτερη χρονιά για τον Bottas. Ο 28χρονος έχει δείξει στο παρελθόν πως είναι ένας γρήγορος οδηγός, ελπίζοντας ότι, το γεγονός πως δε θα αποτελεί νέο μέλος της ομάδας, θα τον βοηθήσει ώστε να γίνει ακόμα πιο ανταγωνιστικός τη νέα σεζόν.

Έχω μια ξεκάθαρη κατεύθυνση στα πράγματα που πρέπει να δουλέψω όσον αφορά το οδηγικό μου στυλ και πώς θα ρυθμίσω το set-up σε αυτές τις πίστες. Σίγουρα, έχω μάθει πάρα πολλά από τους αγώνες που έχω δυσκολευτεί. Είμαι σίγουρος πως, όταν επιστρέψουμε, θα αποδώσω καλύτερα.

Προσωπικά, περιμένω πολλά περισσότερα. Έχω μάθει πάρα πολλά φέτος απ’ όλη την ομάδα, από τον Lewis και από τις δικές μου δυσκολίες. Πιστεύω πως, αν δουλέψω σκληρά τον χειμώνα, αναλύσω τα πάντα και ξεκινήσω τη σεζόν με μια ομάδα που γνωρίζω και μ’ ένα μονοθέσιο που γνωρίζω πολύ καλύτερα τώρα, επειδή δεν τα ήξερα αυτή τη σεζόν, περιμένω πολλά περισσότερα.