Rosberg: Κομπλιμέντο οι δηλώσεις του Hamilton

Σχετικά άρθρα

Το 2013, ο Lewis Hamilton αποφάσισε να μετακομίσει στο Brackley, εκεί που βρισκόταν ο Nico Rosberg από το 2010. Όλα κυλούσαν καλά την πρώτη χρονιά, οι δυο τους ήταν καλοί φίλοι από το παρελθόν, αλλά τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν από το 2014, όταν η Mercedes έγινε απόλυτη κυρίαρχος της Formula 1 και οι οδηγοί της διεκδικούσαν το πρωτάθλημα.

Η κατάσταση ξέφυγε πέρυσι, ιδιαίτερα μετά το Ισπανικό Grand Prix, όταν οι δυο τους χτύπησαν και βγήκαν εκτός αγώνα. Τελικά, αυτός που έφτασε πρώτος στο νήμα ήταν ο Γερμανός, για να αποχωρήσει στη συνέχεια, μια κίνηση που βρήκε αντίθετους πολλούς οπαδούς, αλλά και παράγοντες της Formula 1. Μετά από αυτή την απόφαση, ο Hamilton είπε πως η ατμόσφαιρα στην ομάδα είναι διαφορετική και πολύ καλύτερη, αφού έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ένταση.

Αυτό δεν ενοχλεί τον Πρωταθλητή του 2016, ο οποίος μάλιστα παίρνει σαν κομπλιμέντο κάτι που έχει αναφέρει ο πρώην team-mate του.

Θα σας διαβάσω ένα απόσπασμα. Αυτό είναι από τον Lewis Hamilton: «Όταν έχεις δύο δυνατούς οδηγούς στην ομάδα, όπως είχαμε εμείς, όταν υπάρχει μάχη μέσα στην ομάδα, είναι σαν ένας τυφώνας με πολλή ενέργεια». Αυτό είναι απόσπασμα από τον Lewis και θα το πάρω σαν κομπλιμέντο. Κέρδισα, οπότε μπορώ να φανταστώ πως δεν ήταν τόσο καλό γι’ αυτόν. Θα έλεγα το ίδιο και αν έχανα πέρυσι, ότι δε θα ήταν τόσο καλό για ‘μένα.

Το βρήκα πολύ καλό. Ήμασταν πιθανώς το πιο επιτυχημένο team-mate στην ιστορία της Formula 1 στην πίστα. Πιέζαμε ο ένας τον άλλον στο ανώτατο επίπεδο. Φυσικά, δεν είναι εύκολο, αλλά έτσι διατηρείς το κίνητρο ψηλά. Για ‘μένα, αυτό είναι πάρα πολύ θετικό.

Ο 32χρονος είναι ικανοποιημένος με την καριέρα του, αφού κατάφερε να κερδίσει έναν οδηγό σαν τον Hamilton. Μάλιστα, δε θα είχε κανένα πρόβλημα να μιλήσει κανονικά με τον Βρετανό, αφού τονίζει πως πλέον είναι εκτός Formula 1 και δεν είναι ανταγωνιστές.

Ξεκάθαρα, ήταν εξαιρετικά έντονη και προκλητική κατάσταση, όμως αυτό σε ανταμείβει περισσότερο όταν φτάνεις στην κορυφή, κι εναντίον του Lewis, που έχει γράψει ξανά μόνος του το βιβλίο των ρεκόρ. Το να είσαι στην κορυφή μπροστά του, ήταν τόσο απολαυστικό και όλα όσα πετύχαμε μαζί ήταν απίστευτα, οπότε γέμισε η καριέρα μου, επειδή το τέλος ήταν απλά η τελειότητα για ‘μένα.

Το γεγονός ότι δεν είμαι ανταγωνιστής, είναι κάτι το τελείως διαφορετικό τώρα, είμαι 100% εκτός. Αυτό αλλάζει πολλά και γι’ αυτό δεν βλέπω τον λόγο που να μην ξεκινήσουμε να μιλάμε ξανά χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Πάντα τον σεβόμουν πολύ, δεν έχω κάτι εναντίον του, ήταν απλά ένας ανταγωνιστής, έτσι είναι φυσικό να υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση, αλλά ο σεβασμός ήταν πάντα εκεί. Πάντα τον σεβόμουν ως άτομο και ως οδηγό, και πάντα θα το κάνω. Αυτό υπάρχει από τότε που ήμασταν 14 χρονών.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr