Προτού καν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν, ο Carlos Sainz αντικατέστησε τον Jolyon Palmer στη Renault. Αυτό έγινε μετά τη συμφωνία της Toro Rosso για κινητήρες της Honda από το 2018, έτσι ο Ισπανός βρέθηκε ήδη στο πλευρό του Nico Hulkenberg, μαζί με τον οποίο θα αγωνιστεί και την ερχόμενη σεζόν.

Για το 2019, όμως, τίποτα δεν είναι σίγουρο, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Christian Horner. Ο επί κεφαλής της Red Bull Racing αφήνει ανοιχτή την πόρτα για τον Sainz, αφού ενδέχεται ο Daniel Ricciardo να αποχωρήσει από τον Milton Keynes. Το γεγονός ότι μια Πρωταθλήτρια ενδιαφέρεται για τον Sainz δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά, αλλά ο 23χρονος επισημαίνει πως αυτή τη στιγμή δεν τον απασχολούν αυτά, αφού είναι πλήρως επικεντρωμένος στην γαλλική ομάδα.

Νιώθω πολύ καλά στη Renault. Με κάνουν να νιώθω σαν στο σπίτι μου από την πρώτη μέρα και με βοήθησαν να προσαρμοστώ στην ομάδα και το μονοθέσιο πολύ γρήγορα, μαζί με την επιθυμία που είχα να πάω στην ομάδα και να προχωρήσω. Όλες αυτές οι φήμες για το 2019 δε με αφορούν τώρα.

Ο 23χρονος σχολιάζει και τα προβλήματα με το power unit της ομάδας του, λέγοντας ότι δεν είναι τόσο μεγάλα όσο φαίνονται.

Υπάρχουν μικρά προβλήματα και δε θα τα έλεγα προβλήματα. Υπάρχουν απλώς θέματα με την εμπειρία και με τον τρόπο που αντιδρά το μονοθέσιο στις διαφορετικές καταστάσεις του αγώνα.