Hamilton: Ο Brawn ήταν αυτός που με έπεισε

Σχετικά άρθρα

Η McLaren και πιο συγκεκριμένα ο Ron Dennis ήταν αυτός που έφερε τον Lewis Hamilton στη Formula 1. Ο Βρετανός κέρδισε τον πρώτο του τίτλο το 2008, προσπαθώντας να κάνει το ίδιο το 2010 και το 2012, δίχως τελικά να τα καταφέρνει. Στα τέλη του 2012 έπρεπε να αποφασίσει αν θα συνεχίσει με τη McLaren ή αν θα υπογράψει με τη Mercedes, επιλέγοντας το δεύτερο, μια κίνηση που του χάρισε τρία επιπλέον παγκόσμια πρωταθλήματα.

Όταν έβαζε την υπογραφή του, η γερμανική ομάδα δεν είχε την σημερινή ανταγωνιστικότητα, αλλά είχε στον τιμόνι της τον Ross Brawn, ένα από τα εξυπνότερα μυαλά στην ιστορία του αθλήματος. Σύμφωνα με τον Hamilton, αυτός ήταν ο άνθρωπος που τον έπεισε να μετακομίσει στο Brackley και όχι ο Niki Lauda όπως μπορεί πολλοί να πιστεύουν.

Αγαπάω τον Niki κι έχω μια σπουδαία σχέση μαζί του, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν ο Niki αυτός που με έπεισε να πάω στη Mercedes· ήταν ο Ross Brawn. Ήρθε στο σπίτι της μαμάς μου, ήπιαμε τσάι στην κουζίνα και εγώ σκεφτόμουν: «Γιατί ο τύπος που έχω δει στην τηλεόραση να είναι αφεντικό οδηγών όπως ο Schumacher να με θέλει στην ομάδα του;» Δεν έκανε αίσθηση, αλλά εκείνη ήταν η καθοριστική μέρα που με έπεισε να πάω στη Mercedes.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα