Hamilton: Δεν είναι απλησίαστο το ρεκόρ νικών του Schumacher

Σχετικά άρθρα

Ο Γερμανός επτάκις πρωταθλητής της F1 στους 306 αγώνες, σε 18 και κάτι σεζόν που έτρεξε, είχε καταφέρει να κερδίσει τους 91 και να ανέβει στο podium άλλες 155 φορές. Το πρώτο νούμερο τον καθιστά πολυνίκη του θεσμού, με τον δεύτερο στην λίστα να είναι ο Lewis Hamilton. Αυτός απέχει 29 νίκες, καθώς στις 11 σεζόν -και τους 206 αγώνες- που έχει συμμετάσχει στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί 62 φορές, και άλλες 116 στο podium.

Ο Schumacher στις πρώτες 11 σεζόν στην F1 του είχε κερδίσει 64, από το 1992 μέχρι το 2002, αν και είχε χάσει αρκετούς αγώνες το 1999 εξαιτίας του τραυματισμού του στο πόδι. Το ίδιο διάστημα ο Hamilton έχει 62 νίκες, αλλά με σαφώς περισσότερους αγώνες στην “πλάτη” του.

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο Βρετανός πρωταθλητής, που εξασφάλισε τον τέταρτο τίτλο του πριν δύο εβδομάδες, ρωτήθηκε για το ρεκόρ του Schumacher, και απάντησε:

Εξαρτάται, πραγματικά. Νομίζω ότι μπορώ να συνεχίσω να κερδίζω για πολύ καιρό. Υποθέτω ότι τελικά εξαρτάται αν μέσα σου παραμένεις μάχιμος. Φυσικά εγώ τρέχω ακόμα. Δεν έχω ακόμα την επιθυμία να κυνηγήσω τον Michael, αν και είμαι προφανώς είμαι πολύ πιο κοντά από ότι ήμουν ποτέ. Νομίζω προηγούμενα έμοιαζε πολύ μακριά, το να κατακτήσεις 91 νίκες. Αλλά τώρα ίσως όχι…Παραμένει ακόμα πολύ μακριά, αλλά δεν είναι αδύνατο να σκεφτείς ότι θα μπορούσα να φτάσω κάπου κοντά.

Μιλώντας για τα επτά πρωταθλήματα του Γερμανού και ότι ξεπέρασε τον Senna, ο Hamilton είχε και για αυτό απάντηση λέγοντας:

Ο στόχος μου ήταν να μπω στην F1, και έπειτα ήθελα να κερδίσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Κέρδισα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και η διαδικασία σκέψης μου ήταν να είμαι ευγνώμων για αυτό που κατέκτησα. Φυσικά μπορεί να δουλέψεις για ένα ακόμα, αλλά πρέπει να είσαι ευγνώμον για αυτό που έχεις. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν καν ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, γι ‘αυτό ήμουν ευγνώμων για εκείνο που είχα. Τότε πήρα ένα δεύτερο και είχα την ίδια σκέψη, μετά πήρα το τρίτο… Τώρα έχω το τέταρτο. Έχω την ίδια διαδικασία σκέψης. Πιστεύω ότι μπορώ να κερδίσω περισσότερα πρωταθλήματα. Ο στόχος μου δεν ήταν ποτέ να φτάσω στον Michael, πάντα ήθελα να κάνω κάτι παρόμοιο με το Ayrton [Senna], οπότε τώρα είμαι πέρα από αυτό, το όνειρο μου επεκτείνεται σε μια περιοχή που δεν είχα σχεδιάσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα