Αν σου ζητήσω να μου ονοματίσεις τους τρεις κορυφαίους οδηγούς της Formula 1, μάλλον θα μου έλεγες αυτούς που έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα, δηλαδή τους Lewis Hamilton, Sebastian Vettel και Fernando Alonso. Η σειρά δεν έχει να κάνει με την ικανότητά τους, αλλά με το γεγονός ότι ο ένας είναι πιο επιτυχημένος από τον άλλον.

Οι δύο πρώην team-mates, δηλαδή οι Alonso και Hamilton, έχουν ανταλλάξει ιδιαιτέρως κολακευτικά λόγια, ενώ κι άλλοι θεωρούν πως οι δυο τους είναι λίγο μπροστά από τον Γερμανό. Ανάμεσά τους και ο Felipe Massa. Ο οδηγός της Williams ρωτήθηκε για τον καλύτερο team-mate που είχε ποτέ, με τον ίδιο να απαντάει πως ήταν ο Ισπανός, αλλά χωρίς να υποβαθμίζει τον Michael Schumacher.

Παράλληλα, ο Βραζιλιάνος υποστηρίζει πως ο Vettel υστερεί λίγο έναντι των δύο αντιπάλων του, όπως και ο Max Verstappen, ο οποίος θα πρέπει να γίνει πιο σταθερός στο μέλλον για να μπορέσει να τους ανταγωνιστεί σε προσωπικό επίπεδο.

Ήταν ο καλύτερος team-mate μου. Θα έλεγα ότι ο Schumacher ήταν στο ίδιο επίπεδο, το ίδιο και ο Hamilton. Μετά από αυτό, ο Vettel είναι σπουδαίος οδηγός, αλλά είναι σε ένα πιο χαμηλό επίπεδο, ίσως και ο Verstappen, του λείπει η σταθερότητα.

Ο 36χρονος θεωρεί ότι, παρόλο που ο κινητήρας της Renault θα βοηθήσει τη McLaren να είναι πολύ πιο ανταγωνιστική το 2018, ο Alonso δε θα είναι σε θέση να παλέψει για τον τρίτο του τίτλο.

Η επόμενη σεζόν θα είναι καλύτερη γι’ αυτόν, αλλά δε θα παλέψει για τον τίτλο.

Μπορεί ο Massa να αποχωρεί από τη Formula 1, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να συνεχίζει να αγωνίζεται σε κάποια άλλη κατηγορία. Η Formula E παρουσιάζει ενδιαφέρον σύμφωνα με τον ίδιο, αφού ισχυρίζεται πως η αυτοκίνητη κατευθύνεται όλο και περισσότερο προς τον ηλεκτρισμό.

Πιστεύω πως είναι το πιο ενδιαφέρον μέρος για να αγωνιστώ και να κερδίσω ξανά. Είναι το μέλλον των αυτοκινήτων που θα οδηγούμε στο μέλλον.