Kubica: Είμαι στο 90% απ’ ό,τι πριν

Σχετικά άρθρα

Ένα πολύ μεγάλο στοίχημα με τον εαυτό του έχει βάλει ο Robert Kubica. Δεν είναι λίγο πράγμα να φτάνεις κοντά στον ακρωτηριασμό, να λείπεις εφτά χρόνια από τη Formula 1, να γίνεσαι 33 και να προσπαθείς πολύ για να επιστρέψεις στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Ο Πολωνός παλεύει ενάντια στις πιθανότητες κι έχει δουλέψει σκληρά εντός του 2017, προκειμένου να επιστρέψει στο grid.

Ο συμπαθέστατος πιλότος έχει κάνει δοκιμές με τη Renault και τη Williams, με την τελευταία να εξετάζει προσεκτικά την επιλογή του. Η φετινή χρονιά φτάνει στο τέλος της, όμως, οι άνθρωποι του Grove ακόμα δεν έχουν πάρει την τελική τους απόφαση. Ο Kubica ισχυρίζεται πως οι περιορισμοί του λόγω της κατάστασης του δεξιού του χεριού δεν είναι τόσο μεγάλοι, ενώ για μία ακόμα φορά τονίζει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο εγκέφαλος στην προσαρμογή του σώματος.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, βρίσκεται στο 90% συγκριτικά με πριν από εφτά χρόνια, αλλά υποστηρίζει πως η φυσική του κατάσταση είναι καλύτερη από ποτέ.

Ειλικρινά, έχω πολύ περισσότερους περιορισμούς στην καθημερινή μου ζωή. Η οδήγηση ενός μονοθεσίου Formula 1 δεν είναι ίδια όπως στο παρελθόν. Οι περιορισμοί μου είναι πολύ μικρότεροι απ’ ό,τι φαίνεται. Το 90% της οδήγησής μου είναι το ίδιο όπως τις παλιές μέρες. Είμαι σε ένα καλύτερο επίπεδο όσον αφορά τη φυσική κατάσταση. Τώρα, πρέπει να δουλέψω πολύ πιο σκληρά, η ηλικία μου δε βοηθάει.

Η μεγάλη διαφορά είναι στον εγκέφαλο. Είναι τρομερό το πόσο μεγάλη δυναμική έχει εγκέφαλος και το πόσο γρήγορα μπορεί να προσαρμοστεί στις διαφορετικές συνθήκες. Δυστυχώς, διέκοψα την καριέρα μου. Είχα αρκετούς τραυματισμούς. Στο τέλος, έμαθα πώς να ζω μ’ αυτούς, πώς να οδηγώ ένα μονοθέσιο της Formula 1 και είμαι έκπληκτος με τα αποτελέσματα που είδα.

Αυτό που θέλει να τονίσει ο -πρακτικά- 33χρονος είναι πως το τελευταίο βήμα για να πάρει τελικά τη θέση είναι και το πιο δύσκολο, όντας την ίδια ώρα ικανοποιημένος με την προσπάθεια και τη δουλειά που έχει βάλει για να φτάσει στο σημείο που είναι τώρα.

Όταν νιώθεις ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα να είσαι σε μια θέση για να κάνεις καλά τη δουλειά, είναι η πιο δύσκολη περίοδος. Το τελευταίο βήμα είναι το πιο δύσκολο. Έχω κάνει πολλά για να φτάσω εδώ που είμαι και για να πετύχω ό,τι έχω κάνει φέτος, αλλά το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο. Ας περιμένουμε και θα δούμε. Είναι ένας δύσκολος τρόπος με τους περιορισμούς μου, αλλά η πρόοδος που έχω σημειώσει σε όλες τις δοκιμές μού δίνει αυτοπεποίθηση ότι μπορώ να το κάνω.

Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ήταν δέκα σπουδαίοι μήνες για ‘μένα, δούλεψα πολύ σκληρά και είμαι χαρούμενος με τα αποτελέσματα που έχω δει. Όμως, η τελική απόφαση δεν είναι δικό μου θέμα, επομένως ας περιμένουμε και θα δούμε.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...