Η Ford ανακοίνωσε πως μέχρι το 2025 θα παρουσιάσει 50 νέα αυτοκίνητα στην αγορά της Κίνας, με τα 15 εξ’αυτών να είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Στόχος της Ford είναι να αυξήσει τις νωθρές πωλήσεις της στην μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως, με την Μπλε Οβάλ εταιρία να δηλώνει πως η αγορά της Κίνας θα ηγηθεί στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων παγκοσμίως, γι’αυτό και η ίδια, επενδύει τεράστια ποσά στη συγκεκριμένη αγορά. Παράλληλα η Ford έκανε γνωστό πως θα πουλά μοντέλα της απευθείας μέσω internet, μέσω του Alibaba.

Οι κινεζικές αρχές πιέζουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να προσφέρουν ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, NEV (New Energy Vehicles) όπως τα χαρακτηρίζουν παρέχοντας μάλιστα σημαντικά κίνητρα για την αγορά τους.

Παράλληλα το Alibaba ανακοίνωσε πως σύντομα θα ξεκινήσει μια νέα υπηρεσία, μέσω της οποίας θα μπορεί κάποιος να παραγγείλει το αυτοκίνητο του μέσω internet, και να το παραλάβει από μηχανήματα αυτόματης πώλησης. Από τα ίδια μηχανήματα, θα μπορεί κάποιος να παραλάβει και ένα όχημα προκειμένου να το κάνει ένα τριήμερο test drive.