Η ιταλική παρουσία αναμένεται να είναι πιο έντονη το 2018, αφού η Alfa Romeo επιστρέφει στο άθλημα, ξεκινώντας τεχνική και εμπορική συνεργασία με τη Sauber. Αυτό έχει χαροποιήσει τους οπαδούς της AR και των ιταλικών εταιρειών της FCA, αλλά το μέλλον ίσως είναι ακόμα καλύτερο, μιας και είναι πιθανή η επιστροφή και της Maserati.

Αυτό προέκυψε ύστερα από τις δηλώσεις του Sergio Marchionne, του αφεντικού της Ferrari και της Fiat Chrysler Automobiles, ο οποίος δήλωσε ότι είναι πιθανή μια συνεργασία με την Haas. Η σύνδεση των δύο εταιρειών ίσως γίνει μέσω της Dallara, με την οποία συνεργάζεται η αμερικανική ομάδα για το σασί.

Η Dallara είναι ιταλική εταιρεία κι έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη Maserati. Σίγουρα, ο Marchionne δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ωστόσο ίσως σε λίγα χρόνια να δούμε το λογότυπο της Maserati στη Formula 1, γεγονός που θα αποφέρει περίπου €20 εκατομμύρια τον χρόνο στην Haas.

Είναι πιθανή για την Haas μια συμφωνία για να μετατραπεί σε κάτι άλλο από αυτό που έχουμε σήμερα; Η απάντηση είναι δυνητικά ναι. Αλλά, είμαστε πολύ μακριά μια τελική απόφαση σε αυτό το θέμα, όμως είναι πιθανό. Θα δούμε, ο χρόνος θα μας πει.

Η είδηση είναι ιδιαίτερα θετική, ενώ δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Juan Manuel Fangio κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Maserati το 1957. Εξελίξεις στο θέμα αναμένονται τους επόμενους μήνες.