Οι δέκα καλύτεροι οδηγοί σύμφωνα με τα αφεντικά των ομάδων

Σχετικά άρθρα

Η φετινή σεζόν ολοκληρώθηκε πριν από έντεκα ημέρες, έτσι η ανασκόπησή της έχει ξεκινήσει, αφού θα πρέπει να περιμένουμε περίπου δύο μήνες μέχρι να παρουσιαστούν τα νέα μονοθέσια και να στραφούμε ολοκληρωτικά στην ερχόμενη σεζόν. Ο Lewis Hamilton και η Mercedes ήταν οι δύο μεγάλοι νικητές, με την κοινή γνώμη να πιστεύει ότι δικαίως ο Βρετανός έγινε για τέταρτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Τα αφεντικά των ομάδων κλήθηκαν να ψηφίσουν για μία ακόμα χρονιά τους δέκα καλύτερους οδηγούς κατά τη γνώμη τους. Το σύστημα βαθμολόγησης είναι ίδιο με αυτό των αγώνων, δηλαδή 25, 18, 15, 12, 10, 8, 6, 4, 2, 1, από την πρώτη μέχρι την δέκατη θέση, αντίστοιχα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική, και νικητής αναδείχθηκε ο Hamilton, συγκεντρώνοντας τους 233 από τους 250 μέγιστους βαθμούς.

Η διαφορά από τη δεύτερη θέση είναι χαώδης, εκεί που βρίσκεται ο Max Verstappen, με 143 βαθμούς. Δύο λιγότερους βαθμούς έχει ο Sebastian Vettel, την ώρα που ο Daniel Ricciardo βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Η απόδοση του Esteban Ocon είχε σαν αποτέλεσμα την πέμπτη θέση για τον Γάλλο, με 73 βαθμούς, όταν ο Fernando Alonso πήρε 65 βαθμούς.

Ο Kimi Raikkonen στην έβδομη θέση, με 49 βαθμούς, όσους και ο Carlos Sainz. Ο Nico Hulkenberg, που ουσιαστικά πήρε μόνος του την έκτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών για τη Renault, βρίσκεται στην ένατη θέση, ενώ την δεκάδα κλείνει ο Valtteri Bottas, έχοντας 39 βαθμούς.

  1. Lewis Hamilton, 233 βαθμοί
  2. Max Verstappen, 143 βαθμοί
  3. Sebastian Vettel, 141 βαθμοί
  4. Daniel Ricciardo, 112 βαθμοί
  5. Esteban Ocon, 73 βαθμοί
  6. Fernando Alonso, 65 βαθμοί
  7. Kimi Raikkonen, 49 βαθμοί
  8. Carlos Sainz, 49 βαθμοί
  9. Nico Hulkenberg, 47 βαθμοί
  10. Valtteri Bottas, 39 βαθμοί

Συμφωνείς με τις επιλογές των ομάδων;

ΠηγήFormula 1

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...