Η Volkswagen διέκοψε τις πωλήσεις του T6 Multivan λόγω υψηλών εκπομπών ρύπων

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen πήρε την απόφαση να σταματήσει προσωρινά τις πωλήσεις και τις παραδόσεις του T6 Multivan στη Γερμανία, επειδή ανακάλυψε πως οι diesel εκδόσεις του μοντέλου εκπέμπουν πολύ περισσότερο οξείδιο του αζώτου από ότι επιτρέπεται από τα τοπικά όρια εκπομπών. Η VW και η ΚΒΑ απέκλεισαν την πιθανότητα να υπάρχει παράνομο λογισμικό, μιας και πρόβλημα, εντοπίζεται στον λεγόμενο ” συντελεστή προσαρμογής”, ο οποίος είναι πολύ χαμηλός.

Η Volkswagen συνεργάζεται ήδη με την αρμόδια αρχή της Γερμανίας, την KBA, προκειμένου να βρεθεί λύση, που θα κάνει τα βαν να εκπέμπουν λιγότερους ρύπος. Η Volkswagen εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Η Volkswagen Commercial Vehicles εξετάζει επί του παρόντος τις εσωτερικές εκθέσεις ότι δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθούν πλήρως ορισμένοι τεχνικοί αριθμοί στον έλεγχο συμμόρφωσης παραγωγής (COP) για το μοντέλο T6 Multivan με πετρελαιοκινητήρες και έγκριση τύπου επιβατικών αυτοκινήτων.

Η αποσαφήνιση του θέματος, καθώς και ο συντονισμός και η λήψη έγκρισης τύπου για οποιαδήποτε αναγκαία ενέργεια, πάντα σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, αποδίδουν την ύψιστη προτεραιότητα της Volkswagen Commercial Vehicles.

Η σημερινή γενιά του Multivan χρησιμοποιεί κινητήρες συμβατούς με Euro 6 και δεν επηρεάζονται από το σκάνδαλο Dieselgate. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των επηρεαζόμενων T6 Multivan και το πότε αυτά κατασκευάστηκαν. Επίσης, δεν είναι σαφές ποιο ακριβώς μοντέλο και ποιοι τύποι κινητήρων έχουν σταματήσει, ενώ παραμένει άγνωστο επίσης το πότε θα ξαναξεκινήσουν οι πωλήσεις.

ΠηγήDer Spiegel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...