Η Ferrari θέλει νοοτροπία αντίστοιχη με της Mercedes

Σχετικά άρθρα

Μία από τις ελάχιστες ομάδες που έχουν κατακτήσει 8 συνεχόμενα πρωταθλήματα (τέσσερα οδηγών και τέσσερα κατασκευαστών) έγινε φέτος η Mercedes. Η ομάδα του Brackley δυσκολεύτηκε περισσότερο από κάθε άλλη αφορά, αφού η ψαλίδα με τη Ferrari μειώθηκε κατά πολύ, και μάλιστα η Scuderia ήταν ταχύτερη σε μερικούς αγώνες.

Το γεγονός ότι η ιταλική ομάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο ικανοποιεί μόνο εν μέρει τους ανθρώπους του Maranello. Όταν λέγεσαι Ferrari, θα πρέπει να είσαι ικανοποιημένος μόνο όταν βρίσκεσαι στην κορυφή, κι αυτό σκοπεύουν να κάνουν οι Ιταλοί το 2018. Ο Maurizio Arrivabene γνωρίζει ότι απέναντί τους βρίσκεται ένας εξαιρετικά δύσκολος αντίπαλος, με υποδειγματική νοοτροπία, που έχει συνηθίσει να κερδίσει, κάτι που θα πρέπει να κάνει και η ομάδα του Ιταλού.

Νομίζω πως σέβεσαι την ομάδα που έχει κερδίσει τέσσερα πρωταθλήματα κατασκευαστών και τέσσερα πρωταθλήματα οδηγών. Είναι φυσιολογικό που είναι δυνατοί. Γι’ αυτό κι έχω μεγάλο σεβασμό, αλλά θα ήταν ακόμα καλύτερα του χρόνου αν μπορέσουμε να παλέψουμε μαζί τους και τελικά κερδίσουμε.

Μία από τις δυνάμεις της Mercedes, εκτός από τη μάρκα που αντιπροσωπεύουν, είναι ο τρόπος που είναι οργανωμένη η ομάδα, είναι επίσης η συνήθειά τους να κερδίζουν. Κάποιες φορές θα έχεις την pole και αυτό γίνεται ένα event. Η pole position θα πρέπει να είναι συνήθεια και όχι event. Αυτό είναι που εννοώ όταν λέω για συνήθεια να κερδίζουν.

Δε χρειάζεται να παίρνεις ως event τη νίκη ή την pole position. Θα πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνεις. Από αυτή την άποψη, έχω πολύ σεβασμό γι’ αυτούς, αλλά έτσι ξέρουμε τι θα πρέπει να κάνουμε μελλοντικά από την πλευρά μας.

Φέτος, η Ferrari βρέθηκε πέντε φορές στην pole position, εκεί όπου καλείται η απόλυτη ταχύτητα ενός μονοθεσίου. Το αφεντικό της Ferrari, ωστόσο, επισημαίνει ότι αυτό δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα όταν δεν σηκώνεις το τρόπαιο του Πρωταθλητή.

Φυσικά και ο αριθμός των pole positions είναι σημαντικός, αλλά όχι όσο σημαντικό είναι το πρωτάθλημα. Ο αριθμός που έχουμε τώρα δείχνει την καλή δουλειά που κάνει συνολικά η ομάδα, αλλά, το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, δείχνει ότι αυτό δεν ήταν αρκετό, οπότε θα πρέπει να πιέσουμε κι άλλο για την επόμενη σεζόν, ώστε να είμαστε καλύτεροι.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...