Μία από τις καλύτερες μάχες που παρακολουθήσαμε τη φετινή σεζόν ήταν στο Μεξικανικό Grand Prix, μεταξύ των Lewis Hamilton και Fernando Alonso. Οι δύο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές πάλεψαν έντονα και δίκαια, με τον Hamilton τελικά να περνάει, αφού το DRS και η επιπλέον δύναμη του κινητήρα λειτούργησαν καθοριστικά.

Οι δυο τους έχουν παλέψει αρκετές φορές στο παρελθόν, με τους οπαδούς να ζητούν κι άλλες τέτοιες μάχες, αφού πρόκειται για το καλύτερο -κατά γενική ομολογία- δίδυμο στο άθλημα αυτή τη στιγμή. Η επιθυμία αυτή είναι και από την πλευρά του Hamilton, ο οποίος θέλει να δει την πρώην του ομάδα πολύ διαφορετική το 2018, ώστε να παλεύει συχνότερα με τον Alonso.

Είχα μια σπουδαία μάχη με τον Fernando στο τέλος της φετινής σεζόν. Θα ήθελα να έχω κι άλλες μάχες μαζί του, σε ένα πολύ πιο ισόπεδο επίπεδο. Είχαν τόσες δύσκολες στιγμές. Δεδομένου ότι μεγάλωσα στη McLaren από τα 13 μου, πάντα έβλεπα πού είναι ο Fernando και πού είναι αυτοί, παρακολουθώντας την πρόοδό τους.

Ο Βρετανός δεν ξεχνά τα χρόνια που πέρασε στο Woking, εκεί όπου κατέκτησε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο κι εδραιώθηκε ως ένας εκ των κορυφαίων στο άθλημα, ενώ υποστηρίζει πως η McLaren οφείλει πολλά στον Ron Dennis.

Έχουν μία φυσική θέση στην καρδιά μου, επειδή πέτυχα πολλά μαζί τους. Πραγματικά ελπίζω ότι η επόμενη σεζόν θα είναι επιτυχημένη γι’ αυτούς και πραγματικά πιστεύω πως θα παλεύω μαζί τους, καθώς η McLaren αξίζει να είναι μπροστά. Ελπίζω ότι, με το νέο power unit, θα είναι μαζί μας, κι ελπίζω ότι θα παλεύουν μαζί μας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Είναι μια φανταστική ομάδα με απίστευτη ιστορία. Είμαι απίστευτα περήφανος για ό,τι έκανε ο Ron για την ομάδα. Δεν έχει σημασία ποιος τον διαδέχθηκε, για ‘μένα πάντα θα είναι ομάδα του Ron.