Από τους πρώτους αγώνες του 2017, προετοιμαστήκαμε για μία μεγάλη μάχη μεταξύ των Lewis Hamilton και Sebastian Vettel, με την ελπίδα ότι θα κρατήσει μέχρι το τέλος, προκειμένου η αγωνία να παραμείνει ψηλά μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Το δεύτερο μισό, όμως, απέδειξε το αντίθετο: τα προβλήματα αξιοπιστίας της Ferrari και η υποδειγματική απόδοση του Hamilton στους περισσότερους αγώνες έδωσαν ένα προβάδισμα τον Βρετανό, το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος.

Έτσι, έφτασε με άνεση στον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του, τον οποίο κατέκτησε άξια, καθώς κέρδισε 9 φορές, ανέβηκε 13 φορές στο βάθρο, ξεκίνησε 11 φορές από την πρώτη θέση, ενώ βαθμολογήθηκε σε όλους τους αγώνες. Η απόδοσή του κάποιες φορές εντυπωσίασε πολλούς, και ανάμεσα σε αυτούς είναι ο επί κεφαλής του τεχνικού τμήματος της Red Bull Racing, Adrian Newey, με τον κορυφαίο σχεδιαστή να θεωρεί πως ήταν το καλύτερό του πρωτάθλημα.

Νομίζω ότι τα πρώτα του πρωταθλήματα είχαν σκαμπανεβάσματα. Αλλά, αυτό το πρωτάθλημα, είναι χωρίς αμφιβολία, το καλύτερό του κατά τη γνώμη μου. Πραγματοποίησε μια τόσο δυνατή πορεία, που δεν είχε κακούς αγώνες. Είναι γνωστός όταν μάχεται και όταν δίνει τη θέση του αντί να βγάλει τον εαυτό του εκτός.