Η Mercedes ήθελε να δώσει τον κινητήρα της στη McLaren

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του 2014 τερματίστηκε η συνεργασία της McLaren με τη Mercedes, μιας και η βρετανική ομάδα προτίμησε να συνεργαστεί με τη Honda, ελπίζοντας ότι έτσι θα επέστρεφε στην κορυφή. Όπως είδαμε, συνέβη ακριβώς το αντίθετο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι του Woking να οδηγούνται σε διακοπή του συμβολαίου, επιλέγοντας τη λύση της Renault, αφού δεν φαινόταν πως υπάρχει άλλη επιλογή.

Αυτή ίσως να μην είναι όλη η αλήθεια, καθώς το αφεντικό της Mercedes, Toto Wolff, αποκαλύπτει πως η ομάδα του ήθελε να συνεργαστεί ξανά με τη McLaren, απλώς τα πράγματα δεν κύλισαν όπως θα ήθελαν οι δύο πλευρές, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύς χρόνος.

Θέλαμε να δώσουμε έναν κινητήρα στη McLaren, το πρόβλημα ήταν ότι το θέμα τράβηξε τόσο πολύ και δεν είχαμε τη δομή και τη δυνατότητα για να το κάνουμε για το 2018. Ήταν απλά πολύ αργά. Ποτέ δε θα πρέπει να αποκλείσεις κάποιον από το να γίνει συνεργάτης σου στο μέλλον, γι’ αυτό και η McLaren ή ο οποιοσδήποτε άλλος θα μπορούσε να γίνει συνεργάτης μας.

Ο Αυστριακός ρωτήθηκε και για την πιθανή συνεργασία με τη Red Bull, ωστόσο δηλώνει ενοχλημένος από τη συμπεριφορά των πρώην Πρωταθλητών, οι οποίοι δεν δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό στην προσπάθεια της Renault για έναν δυνατό και αξιόπιστο κινητήρα.

Ακριβώς επειδή τα λένε αυτά και υπονομεύουν τον τωρινό τους συνεργάτη, δεν έχουν έναν κινητήρα από εμάς. Στη Formula 1, όπως και παντού στη ζωή -στη ιδιωτική ζωή ή στην επαγγελματική-, έχει να κάνει με τις θυσίες και την επίγνωση των ισχυρών και των αδύναμων σημείων του συνεργάτη σου, βοηθώντας ο ένας τον άλλον.

Αυτή είναι η κουλτούρα που έχουμε εμείς στη Mercedes και μας έκανε επιτυχημένους τα τελευταία χρόνια. Ο σεβασμός είναι τρομερά σημαντικό κομμάτι των αξιών μας κι γι’ αυτό έχουμε επιλέξει τους συνεργάτες που έχουμε τώρα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα