Η W08 το δυσκολότερο μονοθέσιο της καριέρας μου, λέει ο Hamilton

Σχετικά άρθρα

Για τέταρτη συνεχόμενη φορά, οι τεχνικοί της Mercedes κατάφεραν να σχεδιάσουν ένα κορυφαίο μονοθέσιο. Από την πρώτη στιγμή, φάνηκε ότι η W08 είναι ένα εντυπωσιακό μονοθέσιο, αλλά την ίδια ώρα ήταν το πιο περίπλοκο στο grid. Η νεότητα των μονοθεσίων δυσκόλεψε ιδιαίτερα τους μηχανικούς των ομάδων φέτος, καθώς δεν ήταν εύκολη η επιλογή του ιδανικού set-up, με το φαινόμενο αυτό να είναι εντονότερο στο στρατόπεδο της γερμανικής ομάδας.

Ο Lewis Hamilton κατάφερε να κερδίσει 9 φορές, να πάρει 11 pole positions και 13 βάθρα με την W08, φτάνοντας τελικά στον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο του. Ο Βρετανός ισχυρίζεται πως αυτό ήταν το δυσκολότερο μονοθέσιο της καριέρας του, ενώ επισημαίνει πως τα προβλήματα δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά φέτος, απλώς οι νέοι κανονισμοί και ο σκληρότερος ανταγωνισμός τα έφεραν στην επιφάνεια.

Αυτό ήταν το δυσκολότερο. Κάποια από τα προβλήματα που είχαμε, υπήρχαν εδώ και χρόνια και απλώς συνειδητοποιήσαμε πως πρέπει να κάνουμε κάτι. Το νέο μονοθέσιο, σε μεγαλύτερη κλίματα, νομίζω ότι μεγεθύνει το πρόβλημα. Μια διαφορετική δυναμική από τα ελαστικά και ήταν πιο δύσκολο από αυτή την άποψη. Το 2008 ήταν, επίσης, δύσκολο. Το 2009 ήταν φρικτό. Αυτό είναι ένα σπουδαίο μονοθέσιο, αλλά ήταν δύσκολο να το κάνουμε να δουλέψει.

Η λέξη «ισορροπία» ήταν κομβική για τη φετινή σεζόν σύμφωνα με τον 32χρονο. Ο ίδιος, προκειμένου να πάρει όλη την ταχύτητα της W08, λέει πως κάποια στιγμή έπρεπε να το παρακάνει, ενώ πιστεύει ότι η κατανόηση του αυτοκινήτου τον βοήθησε ώστε να είναι πολύ ανταγωνιστικός ακόμα και σε πίστες που θεωρητικά η ομάδα του δε θα ήταν το φαβορί.

Συχνά, για να αποκτήσεις αυτή την επιπλέον δυναμική, θα πρέπει να το παρακάνεις λίγο, αλλά είναι ζήτημα εύρεσης της ισορροπίας στην περιοχή. Φέτος, ο κόσμος είπε για ‘μάς, ότι έχουμε το καλύτερο μονοθέσιο, και σίγουρα είναι καλό, όμως υπάρχουν κάποια θεμελιώδη προβλήματα με το μονοθέσιο και παλεύω για να τα ξεπεράσω. Νιώθω ότι, σ’ εκείνες τις στιγμές, έκανα περισσότερα απ’ ό,τι ήταν δυνατό, γι’ αυτό και ήταν θετικό.

Μπόρεσα να πάρω μερικές ακόμα σταγόνες που κανείς άλλος δεν μπορεί, κι εκεί είναι η αξία μου. Συχνά, αν έχεις το λάθος set-up, δεν έχεις τη δυναμική του μονοθεσίου, και δε σου επιτρέπει να πάρεις αυτό το επιπλέον. Η κατανόηση του μονοθεσίου με βοήθησε πραγματικά να πάρω τη δυναμική και λίγο παραπάνω, έτσι ακόμα και στους αγώνες που δυσκολευτήκαμε πήραμε περισσότερο απ’ ό,τι ελπίζαμε.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr