Εντυπωσιασμένος ο Hakkinen από τη Mercedes και τον Hamilton

Σχετικά άρθρα

Με μεγάλη πίεση στους ώμους της ξεκίνησε τη σεζόν η Mercedes. Από τις χειμερινές δοκιμές φάνηκε ότι η Ferrari θα αποτελέσει έναν αρκετά δύσκολο αντίπαλο, έτσι όλοι στο Brackley, αλλά και ο Lewis Hamilton θα έπρεπε να βάλουν τα δυνατά τους για να τερματίσουν τη σεζόν στην πρώτη θέση.

Η χρονιά μόνο εύκολα δεν κύλισε, μιας και η W08 είχε ένα πολύ μικρό παράθυρο βέλτιστης λειτουργίας. Η ομαδική δουλειά ήταν εμφανής ιδιαίτερα μετά από δύσκολους αγώνες, ενώ από την πλευρά του ο Hamilton έβγαλε όλη την απόδοση του γερμανικού μονοθεσίου στους περισσότερους αγώνες.

Ο Mika Hakkinen δηλώνει εντυπωσιασμένος από τη δουλειά και το πνεύμα των μηχανικών, αλλά και των οδηγών, οι οποίοι συνεργάστηκαν άψογα μεταξύ τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ουγγρικό Grand Prix.

Κάποιοι πιστεύουν ότι η καμπή για τον Lewis ήρθε μετά το καλοκαίρι, όταν κέρδισε τρεις συνεχόμενους αγώνες, σε Spa, Monza και Σιγκαπούρη. Η κυρίαρχη νίκη στο σπίτι του στο Silverstone ήταν η σκανδάλη. Πίσω από αυτόν, η Mercedes δούλεψε πολύ σκληρά για να κατανοήσει το φετινό μονοθέσιο και να πάρει τα περισσότερα από τους φετινούς κανονισμούς. Δούλεψε σκληρά για πάρει το περισσότερο από την ντίβα τους, κι εκεί ήταν που η ομαδική δουλειά έγινε τόσο σημαντική.

Μπορούσατε, επίσης, να δείτε την ίδια ομαδική δουλειά και μεταξύ των οδηγών της Mercedes. Στην Ουγγαρία, ο Valtteri έδωσε τη θέση του στον Lewis και, όταν ο Lewis δεν κατάφερε να κάνει κάτι με τον Kimi Raikkonen για τη δεύτερη θέση, έδωσε πίσω τη θέση του στο Valtteri. Αυτό έδειξε μεγάλη ωριμότητα και επαγγελματισμό από τους οδηγούς και την διαχείριση της ομάδας.

Ο 49χρονος επαινεί, επίσης, το υψηλό κίνητρο του Hamilton για ακόμα περισσότερα πρωταθλήματα, λέγοντας πως ανήκει στους οδηγούς που δεν ικανοποιούνται με έναν τίτλο και πιέζουν όλο και περισσότερο τον εαυτό τους.

Το επίτευγμα του Lewis να κερδίσει τέσσερις παγκόσμιους τίτλους είναι εντυπωσιακό, και μπορείτε να δείτε ότι έχει παραμείνει ζωντανή η πείνα του. Αυτό είναι κρίσιμο. Όταν κέρδισα δύο παγκόσμιους τίτλους το 1998 και το 1999, πήγα στο 2000 αποφασισμένος να κερδίσω τον τίτλο, αλλά δεν το έκανα.

Μετά από εκείνη τη χρονιά, όταν ένιωσα την ενέργειά μου να πέφτει λίγο, δεν πέρασε καιρός μέχρι να αποσυρθώ. Κάποιοι οδηγοί είναι ικανοποιημένοι με έναν τίτλο, άλλοι πρέπει να συνεχίσουν. Ο Michael Schumacher ήταν ικανός να πιέζει τον εαυτό του χρόνο με τον χρόνο, όμως δεν υπάρχουν πολλοί που μπορούν να διατηρήσουν αυτό το κίνητρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα