Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla δέχεται επικρίσεις σχετικά με την ποιότητα των εσωτερικών των μοντέλων της. Παλαιότερα η εταιρία του Elon Musk είχε δεχτεί παράπονα από τους ιδιοκτήτες των Model S και Model X και τώρα είναι σειρά αυτών των Model 3.

Αρκετοί ιδιοκτήτες παραπονιούνται πως το Premium Upgrade Package, κόστους 5.000 δολαρίων, πλέον δεν διαθέτει επένδυση οροφής από Alcantara. Βλέπεις η εταιρία αποφάσισε να αντικαταστήσει το Alcantara με ένα ύφασμα που μοιάζει με Alcantara.

Εκπρόσωπος της Tesla δήλωσε πως καθώς συνεχίζουν την αύξηση της παραγωγής του Model 3, όλα τα μοντέλα πλέον διαθέτουν το ίδιο ποιοτικό ύφασμα στην οροφή που συναντάμε και στα Model S και Model X, ενώ υποστήριξε πως από την αρχή η εταιρία είχε σχεδιάσει να τοποθετήσει το ύφασμα αυτό, αντί του Alcantara.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla μηνύθηκε για ακόμη μια φορά από Νορβηγούς ιδιοκτήτες Model S P85D. Πρόκειται για 80 ιδιοκτήτες που έχουν ασκήσει αγωγή κατά της Tesla για παραπλανητική διαφήμιση καθώς ισχυρίζονται πως τα μοντέλα τους παράγουν πολύ λιγότερη ιπποδύναμη από αυτή που λέει ο κατασκευαστής. Συγκεκριμένα από τα 700 άλογα που διαφημίζει η Tesla, αυτοί ισχυρίζονται πως το αυτοκίνητό τους αποδίδει μόλις 469.

tesla-model-s-p85d

Το 2016 η Tesla τα είχε βρει εξωδικαστικά με άλλους 133 Νορβηγούς πελάτες της για το ίδιο θέμα, αποζημιώνοντας τους με 65.000 νορβηγικές κορώνες (περίπου 7.240 ευρώ), το μισό περίπου από το ποσό που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες, αλλά τους έδωσε και εναλλακτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των αυτοκινήτων τους.

Αν οι δύο πλευρές δεν τα βρούνε εξωδικαστικά, τότε η υπόθεση θα εξεταστεί από το δικαστήριο τον Απρίλιο. Η Νορβηγία είναι από τις καλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα αυτοκίνητα της Tesla είναι ιδιαίτερα αγαπητά εκεί. Το 2017 πουλήθηκαν 8.465 μοντέλα της Tesla στη Σκανδιναβική χώρα.