H Tesla τα βρίσκει εξωδικαστικά με τους Νορβηγούς πελάτες της

Σχετικά άρθρα

tesla supercharger logo 2

Οι ομαδικές μηνύσεις ιδιοκτητών αυτοκινήτων προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι κάτι σπάνιο καθώς και αυτές με τη σειρά τους δε λένε και πάντα την αλήθεια. Η Tesla έχει και αυτή τα προβλήματα της καθώς ιδιοκτήτες του Model S P85D στη Νορβηγία έκαναν μήνυση το περασμένο καλοκαίρι στην Αμερικάνικη κατασκευάστρια εταιρία γιατί τα αυτοκίνητα τους, όπως ισχυρίζονται, έχουν μικρότερη ιπποδύναμη από αυτή που λέει ο κατασκευαστής. Η Tesla πάντως από τη πλευρά της αρνείται ότι προσπάθησε να παραπλανήσει τους πελάτες της.

Η υπόθεση αυτή όμως, όπως όλα δείχνουν, δε θα πάει στα δικαστήρια καθώς με κοινή τους επιστολή οι δικηγόροι των ιδιοκτητών και η Tesla, ζήτησαν από το Περιφερειακό Δικαστήριο του Όσλο να αποσύρει την υπόθεση. Η Tesla πέτυχε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τους ιδιοκτήτες και σύμφωνα με τον Kaspar Nygaard Thommessen, δικηγόρο του δικηγορικού γραφείου Wikborg Rein που έχει αναλάβει την υπόθεση, οι δύο πλευρές βρήκαν λύση και το θέμα θεωρείται λήξαν.

tesla-model-s-p85d

Η Tesla αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αλλά σύμφωνα με τη Νορβηγική εφημερίδα Dagens Naeringsliv η Tesla συμφώνησε να πληρώσει σε κάθε ιδιοκτήτη 65.000 νορβηγικές κορώνες (περίπου 7.240 ευρώ), το μισό περίπου από το ποσό που ζητούσαν οι ιδιοκτήτες, αλλά τους έδωσε και εναλλακτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης των αυτοκινήτων τους.

Η Νορβηγία είναι από τις καλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και τα αυτοκίνητα της Tesla είναι ιδιαίτερα αγαπητά εκεί. Παρόλα αυτά σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ομάδα του Συμβουλίου Πληροφοριών Οδικής Κυκλοφορίας, μέχρι και το Νοέμβριο του 2016 οι πωλήσεις αυτοκινήτων Tesla μειώθηκαν κατά 24% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...