Στα τέλη του Νοεμβρίου, η Sauber ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την επιστροφή της Alfa Romeo στη Formula 1. Η ελβετική ομάδα ξεκινά μια πολυετή συνεργασία με τους Ιταλούς, και τίποτα δεν αποκλείει την πλήρη εμπλοκή της AR στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα τα επόμενα χρόνια.

Η Sauber χρησιμοποιεί κινητήρες της Ferrari, αλλά ο επί κεφαλής της ομάδας, Frederic Vasseur, δεν θέλει να είναι η δεύτερη ομάδα της Scuderia, αλλά η πρώτη της Alfa Romeo, με την ελπίδα ότι αυτό θα συμβεί τα επόμενα χρόνια, πιστεύοντας βαθιά ότι το μονοπάτι που χαράχθηκε πριν από μερικούς μήνες οδηγεί σε ανοδική πορεία.

Τα στελέχη της εταιρείας θέλουν να δουν μια ολοκληρωμένη ομάδα της Alfa Romeo. Αυτή τη στιγμή, χρησιμοποιούμε κινητήρες της Ferrari, όμως στόχος μας δεν είναι να είμαστε θυγατρική, αλλά κύρια ομάδα της Alfa Romeo. Ωστόσο, θα υπάρχει γέφυρα μεταξύ των δύο αυτών εταιρειών όσον αφορά τους οδηγούς και τη βάση των δοκιμών.

Οι ιδιωτικές ομάδες μπορούν να έχουν μερικές σπουδαίες σεζόν, όπως η Force India αυτή τη στιγμή. Αλλά, με την παραμικρή ένδειξη κρίσης, όλη η ψευδαίσθηση μπορεί να καταρρεύσει. Χάρη στην συνεργασία μας με την Alfa Romeo, η ομάδα μας βρίσκεται σε σταθερή πορεία.