Η Alfa Romeo θέλει να μπει στο WEC

Σχετικά άρθρα

Μετά την αποχώρηση της από την Formula 1, η Alfa Romeo θέλει να μπει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC), με τον CEO της, Jean-Philippe Imparato να αποκλείει για το βραχυπρόθεσμο μέλλον, κάθε ενδεχόμενο περαιτέρω συμμετοχής της ιταλικής εταιρίας στην Formula 1.

Παρότι υπήρξαν συζητήσεις μεταξύ Haas και Alfa Romeo για πιθανή συνεργασία, οι διαπραγματεύσεις δεν προχώρησαν, με τον Imparato να λέει πως:

Δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε μια λειτουργία αντιγραφής/επικόλλησης με το στυλ που έγινε με τη Sauber. Θα μας είχε οδηγήσει να γίνουμε ένας από αυτούς που βάζουν απλά τα αυτοκόλλητα τους στο αμάξωμα των μονοθεσίων. Δεν θα ήταν πλέον καινούργιο και δεν θα ήμασταν μέρος μιας ιστορίας.

Αρχίσαμε να κοιτάμε κάτι άλλο, καταλήγοντας γρήγορα σε ένα συμπέρασμα. Η Alfa Romeo δεν έχει καμία σχέση με τον κόσμο των ράλι, ο όμιλος Stellantis έχει ήδη δύο μάρκες που συμμετέχουν στη Formula E, και έτσι η εστίαση μας έχει μετατοπιστεί στο WEC, έναν κόσμο στον οποίο η Alfa Romeo έχει ζήσει στο παρελθόν υπέροχες εμπειρίες.

Ωστόσο, ο Imparato εξήγησε ότι δεν έχει ληφθεί η τελική απόφαση σχετικά με το εάν και το πως η Alfa Romeo θα μπει στο WEC, καθώς επί του παρόντος αξιολογεί τον πιο οικονομικό τρόπο για να το κάνει.

Ο κόσμος του WEC βιώνει μια στιγμή μεγάλου ενδιαφέροντος και όταν υπάρχει μεγάλη ευφορία, γίνεται δύσκολο να κατανοήσουμε ποιο επίπεδο επένδυσης είναι απαραίτητο για να επιδιώξουμε τους υψηλότερους στόχους.

Είδαμε το 2015 [στο LMP1 με την Peugeot] ότι η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση του κόστους τελικά ανακάμπτει, οπότε πήραμε λίγο χρόνο για να καταλάβουμε πώς θα γίνει όλο αυτό. Πιστεύω ότι είναι σωστό να έχεις μια σαφή εικόνα και να γνωρίζεις ακριβώς τι θα αντιμετωπίσεις πριν ξεκινήσεις το project.

Ο Imparato δεν απέκλεισε την πιθανότητα η Alfa Romeo να συνδεθεί με την Peugeot, η οποία ανήκει και αυτή στον όμιλο της Stellantis και συμμετέχει ήδη στο WEC.

Προφανώς είναι ένα από τα σενάρια που αξιολογήσαμε. Υπάρχουν ήδη εταιρίες από τον όμιλο της Stellantis των οποίων τα αγωνιστικά προγράμματα βρίσκονται σε στενή επαφή, για παράδειγμα η DS και η Maserati στη Formula E.

Όταν επιστρέψουμε στην πίστα θα το κάνουμε με την υποστήριξη των σχεδίων μηχανοκίνητου αθλητισμού της Stellantis, και καθώς η Peugeot είναι ήδη παρούσα στο WEC προφανώς η συνεργασία είναι κάτι παραπάνω από δυνατή. Τότε ίσως τα δύο projcet να έχουν παράλληλες διαδρομές σε άλλες πτυχές, αλλά εν τέλει είμαστε στην ίδια οικογένεια.

Ωστόσο, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη σε θέση να επιβεβαιώσουμε τίποτα. Θα το κάνουμε όταν ολοκληρώσουμε τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση της επένδυσης.

Παρόλο που η χορηγία τίτλου της Alfa Romeo στη F1 με τη Sauber αναγκάστηκε να τερματιστεί νωρίς λόγω της συνεργασίας της Sauber με την Audi, ο Imparato είπε ότι δεν μετάνιωσε για τη συνεργασία, καθώς όπως είπε, η απόδοση της επένδυσης ήταν απίστευτη.

Θα έλεγα ότι [ήταν] η καλύτερη επένδυση στην ιστορία. Μπορώ να πω ότι σε ότι αφορά την απόδοση εικόνας, για κάθε ένα ευρώ που ξοδέψαμε λάβαμε 20 πίσω. Ταυτόχρονα, είμαστε λίγο λυπημένοι γιατί φεύγουμε από μια ομάδα που έχει αγκαλιάσει το brand μας εδώ και έξι χρόνια και με την οποία είχαμε μια εξαιρετική σχέση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...