Πριν λίγο καιρό ο εμπορικός διευθυντής της Lamborghini, Federico Foschini, δήλωσε ότι η Aventador θα γίνεται όλο και καλύτερη με την πάροδο του χρόνου, παρότι έχουν περάσει σχεδόν 7 χρόνια από την στιγμή που παρουσιάστηκε. Ένας τρόπος για αυτό είναι η ύπαρξη νέων ειδικών εκδόσεων, με την πρώτη εξ αυτών να είναι η Aventador Performante, ή όπως αλλιώς ονομαστεί.

Σε αυτό συνηγορούν οι δύο φωτογραφίες που βλέπεις, με την ιταλική εταιρία να ετοιμάζει την πιο “πιστάδικη” έκδοση της ανανεωμένης Aventador S. Όπως βλέπεις, το αυτοκίνητο διαθέτει πληθώρα αεροδυναμικών τροποποιήσεων, όπως ένα νέο κάλυμμα του κινητήρα, νέους αεραγωγούς, τεράστιο διαχύτη, καθώς και διπλές απολήξεις της εξάτμισης, στο κέντρο του πίσω μέρους, όπως ακριβώς και η Huracan Performante.

Ακόμα, διακρίνεται ένα μικρό shark fin, ενώ στο εμπρός μέρος, νέος είναι ο προφυλακτήρας, με ένα ευμεγέθη splitter, ενώ φαίνεται να υπάρχουν και εδώ οι αεροδυναμικές λύσεις του ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva).

Μηχανικά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο ατμοσφαιρικός 6.5-λίτρων V12 κινητήρας θα είναι πιο δυνατός, με εκτιμώμενη απόδοση τα 770 άλογα και τα 750 Nm ροπής.