Η μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο κέρδισε 650.000 ευρώ σε δύο ημέρες

Σχετικά άρθρα

Τον Νοέμβριο του 2017 η Tesla ανακοίνωσε πως κατασκεύασε την μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο, στο αιολικό πάρκο της εταιρείας Neoen Hornsdale κοντά στο Jamestown της Νότιας Αυστραλίας.

Η μπαταρία έχει ισχύ 100 μεγαβάτ και μπορεί να τροφοδοτήσει ενέργεια στο δίκτυο μέσα σε μόλις 140 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Να σημειωθεί πως από τα 100 μεγαβάτ, τα 70 χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες δικτύου και τα υπόλοιπα 30 μεγαβάτ στη χονδρεμπορική αγορά.

Τώρα, δύο μήνες μετά η μπαταρία με όνομα Hornsdale Power Reserve, έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία και μέσα σε μόλις δύο ημέρες λειτουργίας επέφερε κέρsδη κοντά στα 650.000 ευρώ, με σχεδόν μηδενικό κόστος. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, η μονάδα χρειάστηκε να συνεισφέρει με τα 30 αυτά μεγαβάτ, καθώς παρουσιάστηκαν ελλείψεις στο ενεργειακό σύστημα εν μέσω ενός κύματος ζέστης στη χώρα, μιας και ένα παλιό λιγνιτικό εργοστάσιο της χώρας παρουσίασε βλάβη.

Η μπαταρία κλήθηκε να συνεισφέρει δύο φορές εκείνο το διήμερο, με τις χονδρεμπορικές τιμές να βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι η μονάδα υπολογίζεται πως αποκόμισε έως 650.000 ευρώ σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, αγοράζοντας φθηνά κατά τη φόρτιση και πουλώντας ακριβά κατά την αποφόρτιση.

ΠηγήReneweconomy

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...