Η παραγωγή της νέας γενιάς του Nissan Leaf γίνεται σε τρία εργοστάσια της εταιρίας παγκοσμίως, ένα στην Ιαπωνία, ένα στην Αμερική και ένα στην Ευρώπη. Η συναρμολόγηση στο τελευταίο, ξεκίνησε στο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου τον περασμένο Δεκέμβριο, και την τελευταία ημέρα του Ιανουαρίου παραδόθηκε το πρώτο αυτοκίνητο σε Ευρωπαίο πελάτη της εταιρίας.

Αυτός είναι ο ο Leo Moran από το Hartlepool, της Αγγλίας, με τον 63-χρονο κυριούλη -συνταξιούχο αστυνομικό- να είχε στην κατοχή του και την πρώτη γενιά του μοντέλου. Το νέο Nissan Leaf προσφέρει αυτονομία έως 378 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, με τον ηλεκτροκινητήρα του να αποδίδει 150 άλογα με 320 Nm ροπής.

Το νέο Nissan Leaf ­θα έρθει στην Ελλάδα τον ερχόμενο Μάιο, με την τιμή του να ξεκινά περίπου από τα €32.000 και να φτάνει μέχρι τα σχεδόν τις €40.000. Αντίστοιχα στην Αγγλία η τιμή του αυτοκινήτου ξεκινάει από τις £21.990, συμπεριλαμβανομένου των £4.500 της κρατικής επιδότησης, και φτάνει μέχρι τις £29.155.

Αναλυτικές λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να διαβάσεις εδώ.