Στο επίπεδο της Red Bull θέλει να είναι το 2019 η Renault

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 είναι ίσως το πιο ανταγωνιστικό άθλημα του πλανήτη. Όλοι θέλουν να φτάσουν στην κορυφή, αλλά αυτό απαιτεί πολλή δουλειά, ικανά μυαλά και φυσικά πόρους για να στηρίξεις τα προηγούμενα δύο. Η Renault θέλησε να επιστρέψει ως ομάδα πριν από δύο χρόνια, λαμβάνοντας στην ένατη θέση στην πρώτη της χρονιάς.

Πέρυσι, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα για τους Γάλλους, βελτιώνοντας σημαντικά την R.S.17 κατά τη διάρκεια της σεζόν, έτσι η ομάδα του Enstone τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση της βαθμολογίας, την οποία ουσιαστικά κατέκτησε μόνος του ο Nico Hulkenberg, με τους βαθμούς που κατέκτησε όλη τη χρονιά, αλλά και την έκτη θέση του πήρε στον τελευταίο αγώνα.

Οι τεχνικοί της Renault σκοπεύουν να συνεχίσουν τη βελτίωση, με τον Cyril Abiteboul να στοχεύει τη Red Bull και τη McLaren το 2019, καθώς δηλώνει βέβαιος πως οι δύο πελατειακές αυτές ομάδες θα είναι ταχύτερες φέτος, αφού έχουν καλύτερη οργάνωση και δομή από τη Renault.

Ξέρουμε ότι έχουμε ένα σημαντικό έλλειμμα από τη Red Bull όσον αφορά το σασί, την αεροδυναμική και τη μηχανική πλατφόρμα. Ξέρουμε πολύ καλά τη Red Bull, είναι ένα φανταστικό σημείο αναφοράς. Πιστεύω ότι έχουν ένα από τα καλύτερα σασί, αν όχι το καλύτερο εκεί έξω, και θα δούμε τι θα παρουσιάσουν.

Η McLaren είναι πιο άγνωστη σ’ εμάς, επειδή είχαν διαφορετικό σασί και διαφορετικό κινητήρα, διαφορετικούς οδηγούς, οπότε είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε συγκρίσεις. Θα είναι κι αυτοί ένα ενδιαφέρον σημείο αναφοράς. Πιστεύω πως, όσον αφορά τις συνολικές δυνατότητες κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, θα πρέπει να τους φτάσουμε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Γάλλων λέει ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμα ένας χρόνος μέχρι να φτάσουν στο τεχνικό επίπεδο που θέλουν, ωστόσο ελπίζει ότι η διαφορά από τη Red Bull θα μειωθεί αισθητά εντός του 2018. Επιπλέον, ο 40χρονος αρνείται να βάλει για την ώρα στόχους, κάτι που θα γίνει στην παρουσίαση της R.S.18, στις 20 του μήνα.

Πάντως, η πέμπτη θέση θα πρέπει να είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αφού κατά πάσα πιθανότητα οι Mercedes, Ferrari, Red Bull και McLaren θα είναι μπροστά τους, γι’ αυτό και θα πρέπει να υπάρξει κατ’ αρχάς μάχη με την Force India.

Είναι και οι δύο πολύ σταθεροί οργανισμοί, πολύ καλά δομημένοι, πολύ καλά οργανωμένοι και πολύ καλά χρηματοδοτούμενοι. Εμείς ακόμα σημειώνουμε πρόοδο, συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και συνεχίζουμε να χτίζουμε τη δική μας ομάδα.

Δε νομίζω ότι θα μπορέσουμε πριν από το 2019 να φτάσουμε εντελώς στο δικό τους επίπεδο, ακόμα κι αν θα ήθελα να δω ένα πολύ μικρό μόλις κενό ανάμεσα σ’ εμάς και σ’ αυτούς φέτος. Θα γνωστοποιήσουμε τους φετινούς μας στόχους όταν παρουσιάσουμε το μονοθέσιο, αλλά σίγουρα θα είναι πάνω από την έκτη θέση.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...