Η Italdesign Automobili παρουσίασε το ZeroUno στην περσινή έκθεση της Γενεύης, για να μας ανακοινώσει τον περασμένο Αύγουστο ότι και τα 5 αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους, αφού πρώτα αυτοί ήταν πρόθυμοι να δώσουν το ποσό του €1,5 εκατ.

Σήμερα, η ιταλική εταιρία μας κάνει γνωστό -μέσω της παραπάνω teaser φωτογραφίας- ότι στην φετινή έκθεση της Ελβετίας θα φέρει την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου. Με το ZeroUno Roadster, κόστους 1,9 εκατ. ευρώ, η Italdesign θα γιορτάσει τα 50 χρόνια λειτουργίας της, με την εταιρία να μην δίνει άλλες λεπτομέρειες για αυτό.

Φαίνεται, όμως, ότι διατηρεί στο ακέραιο τον ακραίο σχεδιασμό του αυτοκινήτου, με το μοντέλο να διαθέτει carbon σώμα, και από κάτω του κρύβεται ένα αρθρωτό σασί από αλουμίνιο και carbon, που προέρχεται από τα R8 και Gallardo.

Τέλος, η εταιρία ανακοίνωσε τον διαγωνισμό Future Mobility in Cities (μελλοντική κινητικότητα στις πόλεις), όπου από σήμερα νέοι σχεδιαστές -ηλικίας 18 μέχρι 35 χρονών- θα μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, έχοντας υπόψιν την φιλοσοφία της Italdesign “Next 50”. Οι νικητές θα μοιραστούν βραβεία συνολικής αξίας €40.000.