Στόχος της Liberty Media είναι η αύξηση της δημοτικότητας της Formula 1, μαζί με την καλύτερη επαφή του κόσμου με το άθλημα. Προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτό, το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα ανακοίνωσε το πρόγραμμα Pirelli Hot Laps, το οποίο θα χαρίσει μπόλικη αδρεναλίνη στους τυχερούς οπαδούς.

Κατ’ αρχάς, θα κάνει ντεμπούτο στο Grand Prix του Μπαχρέιν και θα πραγματοποιηθεί σε εννιά ακόμα πίστες του πρωταθλήματος. Τυχεροί θεατές και προσωπικότητες που δίνουν το παρών στα Grands Prix θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο κάθισμα του συνοδηγού ενός γρήγορου αυτοκινήτου, το οποίο θα οδηγεί ένας οδηγός της Formula 1.

Μέχρι στιγμής, συμμετοχή έχουν δηλώσει η Red Bull και η McLaren. Η πρώτη θα χρησιμοποιήσει τη νέα Aston Martin Vantage, καθώς η βρετανική εταιρεία αποτελεί τον συνεργάτη της αυστριακής ομάδας. Η Vantage παίρνει δύναμη από έναν twin-turbo 4λιτρο V8 κινητήρα, που αποδίδει μέχρι 510 άλογα και 685 N·m ροπής.

Εκπρόσωπος της McLaren θα είναι φυσικά η εξαιρετικά γρήγορη 720S, η οποία διαθέτει έναν twin-turbo V8 κινητήρα, 3,8 λίτρων, στο πίσω μέρος, βγάζοντας μέχρι 720 άλογα και 770 N·m ροπής. Σίγουρα, θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία να βρίσκεσαι μέσα σε ένα supercar και να το οδηγεί ένας οδηγός όπως ο Fernando Alonso, ο Daniel Ricciardo ή ο Max Verstappen.