Σίγουρα, δεν είναι η κυριότερη αιτία, αλλά οι πίστες έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης για την έλλειψη θεάματος στη Formula 1. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα circuit πόλης εισέρχονται στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την ίδια ώρα που κινδυνεύουν να μείνουν έξω από το καλεντάρι πίστες όπως η Monza και το Silverstone.

Το θέαμα σπανίως είναι καλό σε πίστες όπως το Αζερμπαϊτζάν ή τη Σιγκαπούρη, ωστόσο το χρήμα είναι αμείλικτο και μάλλον θα πρέπει να υποστούμε πίστες όπως αυτές για πολλά ακόμα χρόνια. Βέβαια, ο Ross Brawn ρίχνει την ιδέα μιας λίγκας ανάμεσα στις πίστες, ώστε στο πρόγραμμα να είναι μόνο όσες προσφέρουν τους καλύτερους αγώνες, αφού ο Βρετανός τονίζει ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για πολλούς αγώνες αν αυτοί προσφέρουν χαμηλό θέαμα και μόνο βάρος είναι για τις ομάδες.

Το κρίσιμο είναι η ποιότητα του αγώνα. Δεν έχει καμία αξία αν απλώς αυξάνουμε τον αριθμό των αγώνων. Αλλά, αν μπορούμε να προσφέρουμε σπουδαίους αγώνες σε σπουδαία μέρη σε όλο τον κόσμο, τότε θα το σκεφτούμε. Θα μου άρεσε η ιδέα να δούμε ένα league table από αγώνες στο μέλλον, όπου θα μπορούμε να έχουμε με το πέρασμα του χρόνου μία λίστα από κορυφαίες πίστες και υπεύθυνους αγώνων που περιμένουν να μπουν στη Formula 1, και στη συνέχεια, αν υπάρχει κάποιος αγώνας που δεν δουλεύει καλά, θα τον βγάζαμε και θα βάζαμε έναν δυνατό αγώνα μέσα.