Ο αρχισχεδιαστής της Toyota βλέπει ένα μέλλον χωρίς ΙΧ

Σχετικά άρθρα

Η αυτόνομη τεχνολογία σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση ίσως αλλάξουν δραστικά τον τρόπο αγοράς νέων αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τον νέο αρχισχεδιαστή της Toyota, Simon Humphries, στο μέλλον ίσως τα αυτοκίνητα μετατραπούν σε “αυτόνομα κουτιά” και σε υπερπολυτελή οχήματα με τα δεύτερα να απευθύνονται αποκλειστικά για τους πολύ πλούσιους ανθρώπους.

Όπως εξήγησε, η αυτόνομη τεχνολογία σε συνδυασμό με την ηλεκτροκίνηση, θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη των καταναλωτών να διαθέτουν προσωπικά αυτοκίνητα. Ο ίδιος πιστεύει πως στο μέλλον οι καταναλωτές θα μπορούν μέσω του smartphone τους να καλέσουν ένα αυτόνομο όχημα, μέσω σχετικών υπηρεσιών, που θα τους πηγαίνουν στον προορισμό τους. Μάλιστα τα οχήματα θα έχουν και διαφορετική διαρύθμιση στο εσωτερικό τους και διαφορετικό σχεδιασμό, μιας και δεν θα χρειάζεται να έχουν τιμόνι, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες και οι μπαταρίες απαιτούν σημαντικά λιγότερο χώρο και έτσι θα επιτρέψει τους σχεδιαστές να δημιουργήσουν διαφορετικά οχήματα.

Νωρίτερα μέσα στο έτος η Toyota παρουσίασε το e-Palette Concept, ένα πρωτότυπο που μας δείχνει το μέλλον της κινητικότητας των μεταφορών. Το πρωτότυπο είναι πρακτικά μια αυτόνομη κινούμενη πλατφόρμα, Mobility Services Platform (MSPF) την ονομάζει η Toyota, πάνω στην οποία διάφορες εταιρίες μπορούν να μεταφέρουν τα προϊόντα τους, με τον περιστροφικό κινητήρα της Mazda να λειτουργεί ως range extender.

Η ανάπτυξη της έγινε σε συνεργασία με αρκετές εταιρίες, όπως οι Pizza Hut, Amazon, Mazda και Uber και ο σχεδιασμός του εσωτερικού είναι ανοικτός, κάτι που επιτρέπει τις εταιρίες να μοιράζονται τις πλατφόρμες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι τα πρωινά π.χ, θα μπορεί να μεταφέρει προϊόντα της Amazon και τα απογεύματα πίτσες της Pizza Hut.

Η Toyota δηλώνει πως αν η πλατφόρμα θα περάσει στη παραγωγή, θα προσφέρεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, με τις εταιρίες να τοποθετούν το δικό τους λογισμικό αυτόνομης οδήγησης.

Επιθυμία της ιαπωνικής εταιρίας είναι να ετοιμάσει ορισμένες πλατφόρμες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

EuroNCAP: Πεντάστερα τα Nio EL6, Toyota C-HR και υπό προϋποθέσεις το Honda CR-V

Ο EuroNCAP έκανε γνωστά τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφάλειας που διενήργησε στα Nio EL6, Toyota C-HR, και Honda CR-V υπό τους ενημερωμένους κανονισμούς του...

Με ανοιγόμενο πίσω παράθυρο το νέο Toyota 4Runner

Η Toyota συνεχίζει το teasing της νέας γενιάς του 4Runner, με το επερχόμενο off-roader SUV να έχει ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί...