Τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή, λέει ο Hulkenberg

Σχετικά άρθρα

Αν κοιτάξουμε την πορεία της Renault από το 2016, η γαλλική ομάδα φτάνει όλο και πιο κοντά στην κορυφή. Βέβαια, όσο περισσότερο πλησιάζεις, τόσο πιο σκληρός γίνεται ο ανταγωνισμός, αλλά οι άνθρωποι του Enstone συνεχίζουν να εργάζονται για να πετύχουν κάποια στιγμή τον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από την επιστροφή στις νίκες και τη διεκδίκηση των πρωταθλημάτων, όπως συνέβη το 2005 και το 2006 με τον Fernando Alonso.

Πέρυσι, οι Γάλλοι κατέκτησαν την έκτη θέση της βαθμολογίας, κάτι που τους έδωσε ψυχολογική ώθηση για τον φετινό χειμώνα. Οι πιθανότητες κάνουν λόγο για βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα φέτος, όμως ο Nico Hulkenberg ισχυρίζεται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια μέχρι η ομάδα του να καταφέρει να πετύχει τους στόχους της, διότι εξακολουθεί να βρίσκεται στη φάση της ανάπτυξης.

Είναι πολύ χρονοβόρο να φέρουμε μια ομάδα στο επίπεδο που είναι η Red Bull και η Mercedes. Υπάρχουν επενδύσεις που κάνουν τώρα για την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου, και το όφελος θα το δούμε σε δύο ή τρία χρόνια, όχι μέχρι να τελειώσει και να το κατανοήσουμε. Πάντα αυτός είναι ο χρόνος . Όλοι έχουν περάσει από αυτή τη φάση. Κοιτάξτε τη Mercedes, πόσα χρόνια ήταν απλά καλή, αλλά σε καμία περίπτωση εκεί που είναι τώρα. Το ίδιο και με την Red Bull.

Ο Γερμανός ξέρει καλά πως είναι σχεδόν αδύνατο να βελτιωθείς τρομερά μέσα σε μία χρονιά, αλλά τονίζει πως είναι εμφανές ότι τώρα γίνονται πραγματικές επενδύσεις από την ομάδα, με τη Renault να παίρνει ξανά τα ηνία σε μια πολύ δύσκολη χρονικά και οικονομικά στιγμή.

Παίρνει μερικά χρόνια για να ξεπεράσεις αυτά τα πράγματα, επειδή είναι ένα τόσο ανταγωνιστικό άθλημα και οι κανονισμοί συνεχίζουν να αλλάζουν, οπότε το παιχνίδι συνεχώς αλλάζει. Θα πρέπει να προσαρμόζεσαι όλη την ώρα και θέλεις νέους ανθρώπους με νέες ιδέες, και περισσότερους ανθρώπους.

Δεν ξέρω αν θα το έλεγα ριζική αλλαγή, όμως φαίνεται με γυμνό μάτι ότι πολλά πράγματα προχωρούν συνεχώς. Θα πρέπει να καταλάβετε από πού ήρθε η ομάδα και πότε η Renault αποφάσισε να αγοράσει πίσω την ομάδα και να την φτιάξει εργοστασιακή ομάδα ξανά, ήταν μια πολύ άσχημη κατάσταση. Χρειάζεται χρόνο για να τη χτίσεις ξανά, ακόμα κι αν θα θέλαμε να το κάνουμε σε δύο εβδομάδες, αυτό δεν γίνεται.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr