Η Airbus ξεκίνησε τις δοκιμές του ιπτάμενου ταξί

Σχετικά άρθρα

Η Airbus θέλει να φέρει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα στην πραγματική ζωή και γι’αυτό έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ενός πρωτότυπου ιπτάμενου αυτοκινήτου που θα λειτουργεί ως ταξί.

Η εταιρία θέλει τα ιπτάμενα αυτοκίνητα να είναι το μέσο εκείνο που θα μειώσει την κίνησης στους δρόμους, γι’αυτό και την περασμένη χρονιά η Airbus δημιούργησε μια νέα μονάδα, την Uban Air Mobility, η οποία εξελίσσει σχέδια όπως ένα όχημα για τη μεταφορά επιβατών το οποίο θα μισθώνεται με τη χρήση ειδικής εφαρμογής, όπως με τις υπηρεσίες διαμοιρασμού, car-sharing. Ο CEO της Airbus, Tom Enders, σε συνέδριο στο Μόναχο δήλωσε:

Πριν από εκατό χρόνια, οι δημόσιες μεταφορές στις πόλεις πήγαν κάτω από το έδαφος, τώρα έχουμε την τεχνολογική γνώση για να πάμε πάνω από το έδαφος.

https://youtu.be/gJrKmMM7vW0

Η Airbus αναγνωρίζει πως οι τεχνολογίες αυτές πρέπει να είναι καθαρές για να αποφεύγεται η μόλυνση των πόλεων που ούτως ή άλλως έχουν τέτοια προβλήματα λόγω κυκλοφοριακής συμφόρηση. Ο κ. Enders υποστήριξε πως η χρήση ιπτάμενων αυτοκινήτων θα μείωνε το κόστος για την ανάπτυξη των πόλεων.

Με τα ιπτάμενα οχήματα, δεν χρειάζεται να επενδύονται δισεκατομμύρια σε γέφυρες και δρόμους,

τόνισε. Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Airbus θέλει να κάνει επενδύσεις για να εκμεταλλευτεί νέες τεχνολογίες όπως η αυτόνομη οδήγηση και η τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου να φέρει μια νέα εποχή ιπτάμενων αυτοκινήτων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...