Η FCA καταργεί τους diesel κινητήρες το 2022;

Σχετικά άρθρα

Όλο και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες να ανακοινώνουν πως στα χρόνια που θα έρθουν θα καταργήσουν τους diesel κινητήρες, ρίχνοντας το βάρους τους στα υβριδικά και στα αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times η Fiat Chrysler Automobiles (FCA) θα καταργήσει τους πετρελαιοκινητήρες από όλα τα επιβατικά της αυτοκίνητα από το 2022 και έπειτα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η απόφαση είναι μέρος ενός νέου τετραετούς προγράμματος που έχει αποφασίσει η διοίκηση της FCA και θα παρουσιαστεί επίσημα την 1η του Ιούνη.

Ο λόγος της απόφασης αυτής είναι το γεγονός πως η FCA δεν μπορεί να αναπτύξει νέους κινητήρες πετρελαίου που θα πληρούν τα συνεχώς αυξανόμενα πρότυπα εκπομπών ρύπων και θα είναι οικονομικά βιώσιμοι, μιας και το νέο πρότυπο WLTP κάνει το κόστος ανάπτυξης των νέων πετρελαιοκινητήρων να είναι αυξημένο κατά 20%. Η FCA θα κρατήσει ωστόσο ζωντανούς τους diesel κινητήρες στα επαγγελματικά της οχήματα.

Να σημειωθεί πως το 2017, το 40,6% των αυτοκινήτων που πούλησε η FCA στην Ευρώπη διέθετε κινητήρα πετρελαίου, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ιταλία να είναι 56%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα