Πρώτες δοκιμές Βαρκελώνης 2018: Ημέρα 2η

Σχετικά άρθρα

Ημέρα 2η

Οι δοκιμές στο Circuit de Barcelona-Catalunya συνεχίζονται, με τις ομάδες να βρίσκονται αντιμέτωπες με χειμερινό σκηνικό, το οποίο χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ υπήρξε και ελαφριά χιονόπτωση το απόγευμα, κάτι που σε κανέναν δεν άρεσε, αφού αυτές δεν είναι αντιπροσωπευτικές συνθήκες για τις δοκιμές ενός νέου μονοθεσίου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Sebastian Vettel ήταν ο ταχύτερος οδηγός της ημέρας, καθώς με τα μαλακά ελαστικά το απόγευμα πέρασε στην πρώτη θέση, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1:19.673, μισό δευτερόλεπτο πάνω από την περσινή pole position του Lewis Hamilton. Ο Γερμανός ολοκλήρωσε 98 γύρους για τη Scuderia δίχως προβλήματα.

Ο Valtteri Bottas τελείωσε την πρωινή σεζόν στην κορυφή, ωστόσο στη συνέχεια έπεσε στη δεύτερη θέση. Η ταχύτερη επίδοση του Φινλανδού σημειώθηκε το απόγευμα, όμως φορούσε τη μέση γόμα, αντί για τη μαλακή του Vettel. Η μέρα ήταν παραγωγική για τη Mercedes, μιας και ο Bottas κατάφερε να πάρει δεδομένα 94 γύρων.

Αντίθετα, πολύ λιγότερα χιλιόμετρα κάλυψε ο τρίτος Stoffel Vandoorne. Σίγουρα, είναι ενθαρρυντικό για τη βρετανική ομάδα να βρίσκεται εκεί και να έχει πετυχαίνει έναν χρόνο ταχύτερο απ’ ό,τι τα προηγούμενα τρία χρόνια με τη Honda στη συγκεκριμένη πίστα. Υπάρχει, όμως, ένα «αλλά» και αυτό βρίσκεται στα ελαστικά: ο Βέλγος έβαλε την hypersoft γόμα στην MCL33 για το 1:20.325. Το μονοθέσιο βρέθηκε αρκετή ώρα στο γκαράζ, λόγω ενδείξεων υπερθέρμανσης γύρω από την εξάτμιση, η οποία «έχανε» καυσαέρια. Αν η McLaren θέλει να πετύχει τον στόχο των 4.000 χιλιομέτρων στις δοκιμές, θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον 120 γύρους ανά ημέρα μέχρι το τέλος των δοκιμών, κάτι σίγουρα δύσκολ0.

Μόλις ένα χιλιοστό πιο αργός ο Max Verstappen, στην τέταρτη θέση. Ούτε η μέρα του Ολλανδού κύλισε χωρίς προβλήματα, κάνοντας μόλις τρεις γύρους το πρωί, λόγω διαρροής καυσίμου. Τελικώς ο οδηγός της Red Bull προσπάθησε να καλύψει το χαμένο έδαφος, ολοκληρώνοντας συνολικά 67 γύρους για την ομάδα του.

Πολύ πιο πίσω όσον αφορά τους χρόνους ο Carlos Sainz, με τη Renault να αφήνει σήμερα εκτός τον Nico Hulkenberg. Ένα δέκατο πιο κάτω, ο Pierre Gasly, γράφοντας 82 γύρους για την Toro Rosso, σε μία ακόμα μέρα δίχως προβλήματα για τη Honda, σε πλήρη αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πριν από 12 μήνες.

Οι Robert Kubica και Sergey Sirotkin ακολουθούν στον πίνακα, με τους δυο τους να χαρίζουν δεδομένα 100 γύρων στη Williams. Ο Πολωνός ήταν ταχύτερος κατά τρία δέκατα από τον Ρώσο, όμως είναι αδύνατο να γνωρίζουμε τις ρυθμίσεις και το βάρος του μονοθεσίου. Στην ένατη θέση ο Esteban Ocon, πολύ μακριά από την κορυφή, με τη Force India να παίρνει δεδομένα 79 γύρων από τον Γάλλο.

Στην προ-τελευταία θέση, ο Charles Leclerc, που δεν έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα. Ο οδηγός της Sauber έφυγε εκτός στη Στροφή 4, και μάλιστα δύο φορές. Την πρώτη προκάλεσε κόκκινη σημαία, όμως τη δεύτερη κατάφερε να συνεχίσει, αφού πέρασε πρώτα από την αμμοπαγίδα. Ωστόσο έκανε 81 γύρους, υπέρ-διπλάσιους απ’ ό,τι ο τελευταίος Kevin Magnussen, ο οποίος είχε επίσης έξοδο στη Στροφή 4.

Οι καιρικές προβλέψεις για αύριο κάνουν λόγο για βροχή, επομένως και πάλι οι ομάδες δε θα μπορέσουν να έχουν τις συνθήκες που θέλουν, ιδιαίτερα όσον αφορά την αξιολόγηση των slicks ελαστικών.

Οι καλύτεροι χρόνοι

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr