Σε λίγες ώρες από τώρα η Volkswagen θα παρουσιάσει επίσημα το I.D Vizzion Concept και μας το αποκαλύπτει μέσω δύο ακόμη video.

To Vizzion είναι πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Passat, μιας και το μήκος του φτάνει τα 5,11 μέτρα. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 306 ίππων (225 kW), έχοντας τελική ταχύτητα 180 χ΄κμ/ώρα. Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 111 kWh, που δίνει αυτονομία 665 χλμ στο αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό του θα υπάρχει ένα ολόγραμμα, ενώ όντως εντελώς αυτόνομο, δεν διαθέτει τιμόνι και πεντάλ. Θα περάσει στη παραγωγή μετά το 2020, με το πρώτο I.D μοντέλο της Volkswagen να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και θα ακολουθήσουν 4 ακόμη αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που θα κατασκευάζονται πάνω στην MEB πλατφόρμα.

Στόχος της είναι να πουλά 1 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως από το 2025, και γι’αυτό το λόγο δημιούργησε τμήμα για τα μελλοντικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ ανακοίνωσε πως θα επενδύσει 34 δισ. ευρώ σε βάθος πενταετίας, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις και να μεταμορφωθεί ο όμιλος σε ηγέτη των ηλεκτρικών και των αυτόνομων οχημάτων.

  • ποσο θα χρεωνουν στα εξτρα το τιμονι ???? :-P

  • Smartass

    Όλος αυτός ο χαβαλές για ένα στατικό μοντέλο;;;;
    Απορώ πως σε 7 χρόνια από τώρα ο όμιλος φαου βε θα πουλάει 1μυριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν δεν έχει ούτε ένα λειτουργικό για δοκιμές και εξέλιξη!!

    • απο το 2020 δεν λενε πως θα τα πουλανε ??? ε 5 χρονια ειναι πολλα….μπορει και λιγα….θα δειξει ο χρονος…..