Tο VW Group επενδύει €34 δις για να γίνει ο ηγέτης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

To διοικητικό συμβούλιο του ομίλου της Volkswagen ενέκρινε σήμερα ένα 5ετές πλάνο, αξίας 34 δις ευρώ, ώστε να γίνουν οι κατάλληλες επενδύσεις και να μεταμορφωθεί ο όμιλος σε ηγέτη των ηλεκτρικών και των αυτόνομων οχημάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το παραπάνω ποσό θα επενδυθεί μέχρι το 2022 στην εξέλιξη των ηλεκτρικών οχημάτων, στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης, και νέων υπηρεσιών μετακίνησης.

Οι συνολικές επενδύσεις του VW Group μέχρι εκείνη τη χρονιά θα ανέλθουν στα 72 δις ευρώ, ενώ θα επενδύσει 10 δις ευρώ και στην Κίνα για τον ίδιο λόγο, με τον CEO του ομίλου, Matthias Muller, να δηλώνει:

Με το πλάνο να είναι πλέον εγκεκριμένο, θέτουμε τα θεμέλια για να καταστήσουμε τη Volkswagen τον νούμερο ένα παγκόσμιο παίκτη στην ηλεκτρική κινητικότητα μέχρι το 2025.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...