Τον προηγούμενο μήνα, η FIA έδωσε μια οδηγία πως όλες τις ομάδες και τους κατασκευαστές κινητήρων, ώστε οι τελευταίοι να προμηθεύουν τις πελατειακές ομάδες με ισότιμα power units, τόσο από την πλευρά του hardware όσο και από την πλευρά του λογισμικού, αλλά και των συνθηκών που θα μπορεί να λειτουργήσει ένας κινητήρας.

Είναι άγνωστο αν κάποια πελατειακή ομάδα διαμαρτυρήθηκε γι’ αυτό, όμως ο Christian Horner πέταξε το μπαλάκι στη Williams. Μετά από αυτό, η ομάδα του Grove θέλει να ξεκαθαρίσει τη θέση της, μέσα από μία ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζοντας ότι ποτέ δεν χτύπησε την πόρτα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο θέμα, αφού δεν έχουν το παραμικρό παράπονο από τη Mercedes.

Εν αντιθέσει με τα σχόλια που έγιναν πρόσφατα στον Τύπο, διαψεύδουμε οποιαδήποτε πρόταση ότι εμείς έχουμε αμφισβητήσει την ισοτιμία των power units που παρέχει η Mercedes-AMG HPP. Είμαστε απολύτως σίγουροι πως τα power units που χρησιμοποιούνται από τη Mercedes, τη Force India και από εμάς είναι ίδια όσον αφορά το hardware και το λογισμικό.

Έχουμε μια άριστη επαγγελματική και προσωπική σχέση με τη Mercedes, και εστιάζουμε σταθερά στο να συνεχίσουμε την καλή δουλειά που έχουμε ξεκινήσει, καθώς προετοιμαζόμαστε για το τελευταίο τεστ στη Βαρκελώνη αυτή τη βδομάδα, πριν από την έναρξη της νέας σεζόν.

Ο Τεχνικός Διευθυντής των Βρετανών, Paddy Lowe, ισχυρίζεται ότι η κίνηση αυτή είναι ίσως κακή για την ομάδα του, αφού ενδεχομένως θα ενισχύσει τους πιθανούς αντιπάλους της Williams.

Αν το αναλύσετε, πιθανώς είναι κακό για ‘μάς, επειδή δεν γνωρίζω καμία διαφορά που θα κάνει αυτή η επισήμανση στη Mercedes. Ίσως να επηρεάσει άλλους κατασκευαστές κινητήρων, άρα και θα ευνοήσει κάποιους πιθανούς αντιπάλους μας, όπως η McLaren ή η Red Bull. Με δεδομένο αυτό, σίγουρα δε θα μας ενδιέφερε να το ζητήσουμε. Η Mercedes εκτιμά τη συμβολή των πελατειακών της ομάδων στη δημιουργία δεδομένων για την απόδοση και την αξιοπιστία. Οπότε, θέλουν να τρέχουμε στο ίδιο επίπεδο.