Πολλές προσδοκίες έχουν οι άνθρωποι της McLaren για τη φετινή σεζόν. Η συνεργασία με τη Honda τερματίστηκε και πλέον θα έχουν τον ίδιο ακριβώς κινητήρα με τη Red Bull, έτσι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία πλέον σε περίπτωση που η MCL33 υστερεί σημαντικά σε ταχύτητα.

Οι χειμερινές δοκιμές έδειξαν ότι η ομάδα του Woking είναι πίσω από την καυτή τριάδα Mercedes, Ferrari και Red Bull, όπως παραδέχεται τώρα και ο Fernando Alonso, ο οποίος λέει πως δεν υπάρχει περίπτωση να παλέψουν στα ίσια για τη νίκη στη Μελβούρνη, ωστόσο ο δις Παγκόσμιος Πρωταθλητής τονίζει πως η βελτίωση της MCL33 θα είναι η καλύτερη στο grid, συνεπώς περιμένει ένα πολύ καλύτερο μονοθέσιο το καλοκαίρι.

Καταλαβαίνω ότι δεν είμαστε στο επίπεδο της Mercedes ή της Red Bull ή της Ferrari, οπότε δεν είμαστε ακόμα στις κορυφαίες ομάδες. Αλλά, θα πρέπει να είμαστε εκεί σε μερικούς αγώνες ή στο δεύτερο μισό της σεζόν ή κάπου εκεί, επειδή είμαστε η McLaren και θα πρέπει να είμαστε εκεί. Το 2012, δεν είχα κορυφαίο μονοθέσιο, αλλά πάλεψα για το πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα, οπότε θα δούμε τι θα γίνει φέτος.

Αυτό το 3ήμερο θα είμαστε στο χαμηλότερο σημείο. Θα είμαστε η ομάδα που θα πετύχει την καλύτερη εξέλιξη απ’ όλες, κι αυτό γιατί η πλήρης προσαρμογή στο power unit απαιτεί χρόνο. Το σασί έχει σχεδιαστεί και ήδη είναι προγραμματισμένες πολλές αναβαθμίσεις που θα έρθουν πολύ σύντομα, στους πρώτους αγώνες. Αυτό που θα δούμε εδώ θα είναι σίγουρα σημαντικό, αλλά θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Περιμένω μια πολύ δυνατή McLaren στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Ο Ισπανός ξέρει πως η φετινή σεζόν είναι καθοριστική για τους Βρετανούς όσον αφορά την επιστροφή κορυφή, καθώς οι αλλαγές που έχουν γίνει στο Woking και το power unit της Renault θα πρέπει να συμβάλλουν θετικά στην ανοδική πορεία της «Macca».

Προφανώς και είναι μια σημαντική χρονιά για ‘μάς, με πολλές αλλαγές στην ομάδα, ειδικά όσον αφορά το power unit. Είναι καιρός να πάρουμε μερικά καλά αποτελέσματα μετά από τρία δύσκολα χρόνια. Είναι δύσκολο να ξέρουμε πού βρισκόμαστε τώρα, επειδή οι δοκιμές είναι μόνο δοκιμές και θα πρέπει να ανακαλύψουμε πολλά πράγματα στους πρώτους αγώνες.

Όμως, έχουμε μια καλή βάση, ένα καλό μονοθέσιο πάνω στο οποίο θα δουλέψουμε και θα δούμε. Οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές, επειδή είμαστε η McLaren και πρέπει να πάρουμε καλύτερα αποτελέσματα απ’ ό,τι πέρυσι, πρέπει να το κάνουμε αυτό φέτος.