Πριν περίπου δύο μήνες, η Formula E έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της δεύτερης γενιάς των μονοθεσίων, με τα οποία θα τρέχουν οι ομάδες την πέμπτη σεζόν -2018/19- του πρωταθλήματος.

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια έγιναν στην έκθεση της Γενεύης, και στο περίπτερο της Nissan, ενώ σήμερα βλέπουμε φωτογραφίες από τις πρώτες δοκιμές που έκανε η ομάδα DS Virgin Racing, που έγιναν στο πεδίο δοκιμών της εταιρίας στις Βερσαλίες, έξω από το Παρίσι.

Το όνομα του νέου ηλεκτρικού μονοθεσίου της είναι E-Tense FE 19, και όπως βλέπεις έχει έναν εντελώς νέο και φουτουριστικό σχεδιασμό. Ενσωματώνει την halo προστασία της FIA και στο εμπρός μέρος υπάρχουν αεροδυναμικά καλύμματα των τροχών, εμπνευσμένα από τα LMP1 αγωνιστικά. Στο πίσω μέρος κυριαρχεί ένας τεράστιος διαχύτης, με τις αεροτομές να έχουν έντονες ακμές.

Ο ηλεκτροκινητήρας του μονοθεσίου αποδίδει 250 kW (335 άλογα), με την μπαταρία να έχει χωρητικότητα 54 kWh, κάτι που θα βάλει τέλος στην αλλαγή των μονοθεσίων στο μέσον των σημερινών αγώνων, λόγω μη επαρκούς αυτονομίας.

Η Spark Racing Technologies ήταν η εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό για την παραγωγή του μονοθεσίου, με την McLaren Applied Technologies να είναι αυτή που θα προμηθεύει τα αυτοκίνητα με μια νέα μπαταρία, αφού με την σειρά της κέρδισε τον διαγωνισμό από την Williams Advanced Engineering.

Ο CEO της Formula E, Alejandro Agag, δήλωσε ότι το νέο μονοθέσιο αντιπροσωπεύει το μέλλον των αγώνων, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται από τα νούμερα τηλεθέασης των προηγούμενων σεζόν, αλλά και τις επιλογές διάφορων πόλεων.