Πριν δέκα ημέρες η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την απόφαση της να συναρμολογεί οχήματα για την Αφρικανική αγορά στη Ναμίμπια, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου είχε ανακοινώσει ότι θα αρχίσει την εξαγωγή των αυτοκινήτων της στις αγορές της Τυνησίας και του Μαρόκο, από τα εργοστάσια της γερμανικής εταιρίας στην Ευρώπη.

Σήμερα, η Opel προσθέτει άλλη μια χώρα και συνεχίζει την επέκταση των εξαγωγών της. Η εταιρία υπέγραψε συνεργασία με τη A.N. Boukather Holding που θα γίνει αποκλειστικός εταίρος πωλήσεων της Γερμανικής μάρκας για την αγορά του Λιβάνου.

Η A.N. Boukather Holding θα είναι υπεύθυνη για την εισαγωγή, πώληση και τεχνητή υποστήριξη των οχημάτων της Opel στο Λίβανο. Η πρώτη αποκλειστική έκθεση με μοντέλα Opel θα ανοίξει τον Ιούλιο του 2018 στη Βηρυτό, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες μονάδες σε όλη τη χώρα.

Η σημαντική αύξηση πωλήσεων σε περιοχές εκτός Ευρώπης είναι από τους βασικούς πυλώνες του σχεδίου της εταιρίας PACE!, που θα προετοιμάσει την επάνοδό της στη βιώσιμη κερδοφορία. Η Opel στοχεύει να διπλασιάσει τις πωλήσεις της στις αγορές του εξωτερικού μέχρι το 2020. Στόχος είναι η δημιουργία του 10% του όγκου πωλήσεων της Opel εκτός Ευρώπης μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2020. Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η μάρκα θα ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της σε 15 αγορές σε Ασία, Αφρική και Ν. Αμερική όπου ήδη δραστηριοποιείται σήμερα, ενώ θα κάνει την είσοδό της σε πάνω από 20 νέες αγορές μέχρι το 2022.