Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο περιθώριο της παραλαβής 22 λεωφορείων 20 θέσεων, που θα διατεθούν για την αστυνόμευση και εξυπηρέτηση των πολιτών σε απομακρυσμένες κυρίως περιοχές της χώρας, έκανε γνωστό πως η ΕΛ.ΑΣ θα παραλάβει 1.377 νέα οχήματα μέχρι το τέλος του 2019. Τα 22 νέα λεωφορεία είναι τα πρώτα οχήματα της συγκεκριμένης ανανέωσης του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η παράδοση τους έγινε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας, στη Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές.

Πρόκειται για 22 οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Λέσβου και Σάμου, καθώς και Α’ και Β’ Δωδεκανήσου. Τα οχήματα αποκτήθηκαν μέσω της, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, Δράσης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών στους υπηκόους τρίτων χωρών και λειτουργική ενίσχυση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στα εξωτερικά σύνορα».

Την παρουσίαση των οχημάτων έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος.

 • η δηλωση του ΠΡΟ.ΠΟ ειναι αυτη…..και το ερωτημα ειναι….
  https://www.youtube.com/watch?v=PfJn_M-qqSg
  43.000.000 για 1377 οχηματα ??δηλαδη θα πληρωσουμε 31.000+ το καθε οχημα ???
  και ολα αυτα χωρις ΦΠΑ και τελη ταξινομησης ????? mercedes ΑMG θα εχουν τα μπατσονια ???? :-P

  • Mika

   Κι ειναι και κακασχημα τα συγκεκριμενα, παναθεμα τα!!

 • Demetrios Hadjinicolaou

  Δωρεὰν συγκοινωνία γιὰ τοὺς λαθροεισβολεῖς – λαθροεποίκους, δηλαδή._

  • judge dredd

   αστο αγορινα….δεν μπορεις να φανταστείς ποσο ρεκλα περνανε….