Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στο περιθώριο της παραλαβής 22 λεωφορείων 20 θέσεων, που θα διατεθούν για την αστυνόμευση και εξυπηρέτηση των πολιτών σε απομακρυσμένες κυρίως περιοχές της χώρας, έκανε γνωστό πως η ΕΛ.ΑΣ θα παραλάβει 1.377 νέα οχήματα μέχρι το τέλος του 2019. Τα 22 νέα λεωφορεία είναι τα πρώτα οχήματα της συγκεκριμένης ανανέωσης του στόλου της Ελληνικής Αστυνομίας. Η παράδοση τους έγινε στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας, στη Λεωφόρος Θρακομακεδόνων 101, Αχαρνές.

Πρόκειται για 22 οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση των Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Λέσβου και Σάμου, καθώς και Α’ και Β’ Δωδεκανήσου. Τα οχήματα αποκτήθηκαν μέσω της, συγχρηματοδοτούμενης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, Δράσης με τίτλο «Παροχή Υπηρεσιών στους υπηκόους τρίτων χωρών και λειτουργική ενίσχυση των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στα εξωτερικά σύνορα».

Την παρουσίαση των οχημάτων έκανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος.