Την ανάκληση 117 Nissan Qashqai με ημερομηνία παραγωγής από 5/6/2017 έως 5/10/2017, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας

Η Nissan εντόπισε ότι, σε ορισμένα οχήματα τύπου Nissan Qashqai J11 είτε με μηχανικό, είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT), το ταμπελάκι πλαισίου περιέχει λάθος καταγραφή σχετικά με το συνδυασμένο μικτό βάρος του οχήματος (Gross Combination Weight). Εξαιτίας αυτού, ο ιδιοκτήτης μπορεί, είτε να εφαρμόζει ακούσια μειωμένο βάρος έλξης στο όχημά του (αυτοκίνητα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων), είτε να υπερβεί την ικανότητα έλξης του οχήματος (αυτοκίνητα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (CVT)).

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά τον Απρίλιο του 2018 με συστημένες επιστολές από την εταιρεία NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε., προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο του δικτύου NISSAN, ώστε να γίνει αντικατάσταση στο πινακιδάκι πλαισίου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας NIK. I. ΘΕΟΧΑΡΑΚΗΣ Α.Ε. στους αριθμούς 210 3489313 και 210 3489438.