Χθες, η Ford παρουσίασε την τέταρτη γενιά του Focus, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε τους τύπους αμαξώματος και τις εκδόσεις με τις οποίες θα διατίθεται το μοντέλο. Αυτό θα προσφέρεται στο κλασικό 5-θυρο, στο 4-θυρο sedan για επιλεγμένες αγορές, και το πρακτικό station wagon. Από την άλλη, τα επίπεδα εξοπλισμού και εκδόσεων είναι τα: Active, Ambiente, ST-Line, Titanium, Trend και Vignale.


Και ενώ κατά τα αποκαλυπτήρια είδες φωτογραφίες από το Vignale, το Active και το ST-Line, σήμερα έχεις την ευκαιρία να δεις φωτογραφίες της βασικής έκδοσης Trend. Αυτή δεν διαθέτει όλα εκείνα τα όμορφα στοιχεία και τις προηγμένες τεχνολογίες των πλούσιων εκδόσεων, με την πίσω ανάρτηση να αποτελείται όχι από πολλαπλούς συνδέσμων, αλλά από ημιάκαμπτο άξονα, ενώ μηχανικά θα είναι διαθέσιμη με τον 1.000 EcoBoost απόδοσης 85 ίππων.

Φορά σιδερένιες ζάντες 16″ με τάσια, φωτιστικά σώματα αλογόνου και απλά πίσω φωτιστικά σώματα. Στο εσωτερικό συναντάμε υφασμάτινες επενδύσεις, αναλογικό πίνακα οργάνων, ενώ στην θέση της οθόνης 8 ιντσών του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 3 υπάρχει μια μικρή οθόνη 4,5 ιντσών.

Η τιμή του στην Γερμανία ξεκινά από τα €18.700, αλλά όταν έρθει στην Ελλάδα -αναμένεται τον Ιούνιο- λογικά θα ξεκινάει από λίγο πιο χαμηλά.