Ένα άσχημο περιστατικό συνέβη στο Grand Prix του Μπαχρέιν, όταν το pit stop του Kimi Raikkonen ήταν καταστροφικό, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Francesco Cigarini, καθώς ο πίσω αριστερός τροχός του Φινλανδού έσπασε σε δύο σημεία το πόδι του, με αποτέλεσα να χρειαστεί άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως δόθηκε το πράσινο φως στον Φινλανδό, παρόλο που ο πίσω αριστερά τροχός δεν είχε καν βγει από την SF71H. Προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα λάθη στο μέλλον, η Ferrari διεξήγαγε έρευνα, ώστε να εντοπίσει το σφάλμα. Ο επί κεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, εξηγεί πως στην ουσία υπήρξε μια λάθος εντολή ότι όλα είναι εντάξει, γι’ αυτό και ο Φινλανδός πήρε το πράσινο φως.

Η ομάδα πόνεσε όταν κάποιος τραυματίστηκε, οπότε είναι στο δικό μας συμφέρον να ερευνήσουμε τη συνολική διαδικασία. Έχουμε μια διαδικασία, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα pit stops είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε τρεις παράγοντες: τον ανθρώπινο έλεγχο, το μηχανικό κομμάτι και την ηλεκτρονική συσκευή. Αυτό οδήγησε σε κακό χειρισμό του πίσω αριστερού τροχού, καθώς δεν το διάβασε αλάνθαστα η ηλεκτρονική συσκευή, δίνοντας το πράσινο φως. Αφορά εμάς, επειδή νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Ο 61χρονος ευχαριστεί όλους όσους φρόντισαν τον Cigarini, ο οποίος χειρουργήθηκε από τον καλύτερο γιατρό της χώρας και είχε συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομάδας, το ιατρικό προσωπικό της FIA κι επίσης τις Αρχές στο Μπαχρέιν, που μας διασφάλισαν ότι ο καλύτερος γιατρός του Μπαχρέιν θα κάνει την επέμβαση. Μας βοηθούσαν κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο, οπότε τους ευχαριστούμε όλους.