Ένα άσχημο περιστατικό συνέβη στο Grand Prix του Μπαχρέιν, όταν το pit stop του Kimi Raikkonen ήταν καταστροφικό, τόσο για τον ίδιο όσο και για τον Francesco Cigarini, καθώς ο πίσω αριστερός τροχός του Φινλανδού έσπασε σε δύο σημεία το πόδι του, με αποτέλεσα να χρειαστεί άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως δόθηκε το πράσινο φως στον Φινλανδό, παρόλο που ο πίσω αριστερά τροχός δεν είχε καν βγει από την SF71H. Προκειμένου να αποφευχθούν αντίστοιχα λάθη στο μέλλον, η Ferrari διεξήγαγε έρευνα, ώστε να εντοπίσει το σφάλμα. Ο επί κεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, εξηγεί πως στην ουσία υπήρξε μια λάθος εντολή ότι όλα είναι εντάξει, γι’ αυτό και ο Φινλανδός πήρε το πράσινο φως.

Η ομάδα πόνεσε όταν κάποιος τραυματίστηκε, οπότε είναι στο δικό μας συμφέρον να ερευνήσουμε τη συνολική διαδικασία. Έχουμε μια διαδικασία, προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι τα pit stops είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε τρεις παράγοντες: τον ανθρώπινο έλεγχο, το μηχανικό κομμάτι και την ηλεκτρονική συσκευή. Αυτό οδήγησε σε κακό χειρισμό του πίσω αριστερού τροχού, καθώς δεν το διάβασε αλάνθαστα η ηλεκτρονική συσκευή, δίνοντας το πράσινο φως. Αφορά εμάς, επειδή νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Ο 61χρονος ευχαριστεί όλους όσους φρόντισαν τον Cigarini, ο οποίος χειρουργήθηκε από τον καλύτερο γιατρό της χώρας και είχε συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον γιατρό της ομάδας, το ιατρικό προσωπικό της FIA κι επίσης τις Αρχές στο Μπαχρέιν, που μας διασφάλισαν ότι ο καλύτερος γιατρός του Μπαχρέιν θα κάνει την επέμβαση. Μας βοηθούσαν κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο, οπότε τους ευχαριστούμε όλους.

 • Kalathakia

  Είναι λίγο δυσνόητο το κομμάτι: “Αυτό οδήγησε σε κακό χειρισμό του πίσω αριστερού τροχού, καθώς δεν το
  διάβασε αλάνθαστα η ηλεκτρονική συσκευή, δίνοντας το πράσινο φως.”

  Προσωπικά δεν κατάλαβα τι ακριβώς αποκάλυψε η Φερράρι, μιας και το ότι “υπήρξε μια λάθος εντολή ότι όλα είναι εντάξει” νομίζω ήταν ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ!

  Τον 3ο παράγοντα – άνθρωπο – έχω καιρό να τον δω στα pit stop. Απο αυτά που βλέπω τουλάχιστον, νομίζω έχει καταργηθεί!
  Πολλά μασουλίματα για τα pit stop έχουν πέσει.. Σήμερα πάλι δεν κουμπώθηκε καλά ελαστικό του Vandorne! Κάτι δεν πάει καλά και νομίζω πως δεν κάνουν τίποτα για να το διορθώσουν…

 • υπαρχει και η αλλη λυση … να μπει πλαφον 5 δευτερα ελαχιστος χρονος για ολους ..χαχαχ

  • Maleas George

   Μην τους βάζεις ιδέες…

 • το βλεπω να ερχεται το 2021…..
  επειδη τα pit stop ειναι επικινδυνα…..η FIAαποφασισε νατα καταργησει !!!! :-P

  • Diagrafeas

   Να τα καταργήσουν.
   Λάστιχα όπως και καύσιμα για όλο τον αγώνα.
   Μόνο ενδιάμεσα και βροχής αν χρειαστούν.
   Η Κυριακή να γίνει μέρα του οδηγού.
   Η ομάδα το Σάββατο στο στήσιμο.