Μπορεί η παραγωγή του Tesla Model 3 να φαίνεται ότι μπαίνει σε κανονικούς ρυθμούς -αν και πάλι απέχει από το μέγιστο της δυναμικότητας για να καλυφθεί η μεγάλη ζήτηση του- αυτό έγινε χάρη στις αλλαγές που έγιναν στην γραμμή παραγωγής του.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, ήθελε η παραγωγή του entry-level μοντέλου να είναι τόσο αυτοματοποιημένη, ώστε πρακτικά να μην εμπλέκεται πουθενά το ανθρώπινο χέρι, ή έστω αυτό να γίνεται σε μερικές τελικές επιθεωρήσεις και τον ποιοτικό έλεγχο.

Για να επιτευχθεί αυτό το επίπεδο αυτοματοποίησης, ο Musk και η ομάδα του οραματίστηκαν, σχεδίασαν, εξέλιξαν και έφτιαξαν νέα ρομπότ. Ωστόσο, μετά από λίγο κατέστη σαφές ότι ορισμένα τμήματα της παραγωγής δεν μπορούσαν να ολοκληρωθούν με επιτυχία ούτε από τα πιο εξελιγμένα ρομπότ. Έτσι, αυτά αποσύρθηκαν και αντικαταστάθηκαν από ανθρώπους.

Τώρα, ο Musk -στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter- παραδέχτηκε ότι ήταν μόνο δικό του λάθος, γράφοντας:

Ναι, η υπερβολική αυτοματοποίηση στην Tesla ήταν λάθος. Για να είμαι ακριβής, ήταν δικό λάθος μου. Οι άνθρωποι είναι υποτιμημένοι.