Το Grand Theft Auto V κυκλοφόρησε το 2013 και μέχρι το τέλος του 2017 είχε πουλήσει περισσότερα από 90 εκατομμύρια αντίτυπα (ή digital downloads). Αριθμός που μεταφράζεται σε έσοδα 6 δισ. δολαρίων για τις εταιρείες Rockstar Games και Take Two Interactive που το δημιούργησαν.

Διάβασε επίσης: 7 ρεκόρ Guinness για το Grand Theft Auto V

Τα χρήματα αυτά είναι περισσότερα από αυτά που συγκέντρωσε η πιο επιτυχημένη ταινία όλων των εποχών, το «Avatar», που σημείωσε παγκόσμιες εισπράξεις 2,8 δισ. δολαρίων, ή το «Όσα παίρνει ο Άνεμος» και το πρώτο «Star Wars» τα οποία, αν προσαρμόσουμε τις εισπράξεις τους στον πληθωρισμό, βρίσκονται κοντά στα 3 δισ. δολάρια. Ακόμη και αν υπολογίσει κανείς τα έσοδα από τις πωλήσεις DVD, στην καλύτερη περίπτωση προσθέτουν ακόμη 1 δισ. δολάρια στο σύνολο, που παραμένει χαμηλότερο από τα 6 δισ. του συγκεκριμένου video game.

Η σειρά των παιχνιδιών «Grand Theft Auto» ξεκίνησε το 1997, και οι πρώτοι δύο τίτλοι ήταν δισδιάστατοι, με τη προοπτική από πάνω προς τα κάτω. Όταν το τρίτο παιχνίδι έγινε τρισδιάστατο και δημιούργησε μια πιο βιωματική εμπειρία, άρχισε η μεγάλη εμπορική επιτυχία. Το «GTA III» (2001) πούλησε 17,5 εκατ. αντίτυπα, το «GTA: Vice City» (2002) 20 εκατ., το «GTA: San Andreas» (2004) 27,5 εκατ. και το «GTA 4» (2008) 25 εκατ. αντίτυπα. Κανένα τους, βέβαια, δεν πλησιάζει τη φαινομενική επιτυχία του «GTA 5».